Start bouw Spinnersbrink en 500e woning in de Bornsche Maten

02 februari 2023

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Donderdagmiddag vierde ontwikkelcombinatie De Bongerd in aanwezigheid van de toekomstige bewoners de start bouw van 33 woningen in het project Spinnersbrink. Ook zijn de kopers van de 500e woning in de Bornsche Maten door de Bornse wethouder Martin Velten in het zonnetje gezet.


Onder leiding van animator ‘Bert de Bouwvakker’ en in aanwezigheid van de nieuwe bewoners is de start van de bouw van project Spinnersbrink op feestelijk wijze ingeluid. Speciale aandacht ging uit naar de 500e woning van De Bongerd in de Bornsche Maten. Wethouder Martin Velten overhandigde bloemen aan de kopers van deze woning. Na afloop van het officiële programma was er onder het genot van een drankje gelegenheid voor de toekomstige bewoners om met elkaar kennis te maken en hun eerste ervaringen te delen. 

De wethouder is trots: “Graag feliciteer ik de bewoners van Spinnersbrink met hun nieuwe woning in de Bornsche Maten. Ik wens iedereen veel geluk en woonplezier in deze fraaie nieuwe wijk in Borne.”

Spinnersbrink
Het project Spinnersbrink ligt in het plandeel Eschwonen van de uitbreidingswijk de Bornsche Maten. Vlak bij het pompgebouw, dat bekend staat als het ‘Watermachientje’, worden hier 33 nieuwe woningen gerealiseerd: rijwoningen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen. Bij de ontwikkeling van de woningen is qua uitstraling rekening gehouden met het Watermachientje, dat begin 1900 het water van de kleigaten overbracht naar een waterzuiveringsinstallatie van de textielfabrieken.

Mireille Jeurnink, Directeur Vastgoedontwikkeling bij VanWonen, namens ontwikkelcombinatie De Bongerd: “Wij zijn trots op de mijlpaal van 500 woningen in de Bornsche Maten. En in Spinnersbrink gaan toekomstige bewoners genieten van hun nieuwe stijlvolle en comfortabele woningen. Waarbij het in deze tijd een geruststellende gedachte is dat de nieuwbouwwoningen in Spinnersbrink energiezuinig en gasloos zijn.” 

De Bornsche Maten
Het plangebied de Bornsche Maten ligt in het zuidoosten van de gemeente Borne. In deze nieuwe woonwijk worden ongeveer 2.300 woningen gebouwd. De wijk is opgebouwd uit acht buurten met elk een eigen woonsfeer. Allen liggen rond het Bornsche Beekpark. Nieuw Borne, Oost Esch, Singelwonen, De Veste en Tuinstad zijn grotendeels gerealiseerd. De Maten, Eschwonen en De Horsten zijn volop in ontwikkeling, waarbij momenteel vooral in het plandeel Eschwonen woningen gebouwd worden. 

Nog enkele woningen beschikbaar
Er zijn nog enkele woningen beschikbaar in Spinnersbrink. Meer informatie over dit project en inschrijven kan via www.woneninbornschematen.nl.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten