VanWonen lanceert ‘OpZuid’: wonen aan De Eng in Soest

22 december 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

VanWonen lanceert het project ‘OpZuid - Wonen aan De Eng’ in Soest. De gebiedsontwikkelaar ontwikkelt hier 45 appartementen met onderliggende parkeergarage. Prachtig gelegen langs het groen van De Eng. Het betreft een herontwikkeling van een voormalige autoshowroom en -garage aan de Soesterbergsestraat 2. Vanaf vandaag kunnen belangstellenden zich aanmelden voor het project.


Op loopafstand van station Soest en aan de rand van winkelcentrum Soest-Zuid, prachtig gelegen aan De Eng, realiseert gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen het project OpZuid. De eerste fase van OpZuid bestaat uit een appartementencomplex van vier geschakelde gebouwen met in totaal 45 appartementen. Duurzaam en gasloos, geschikt voor jong en oud.

OpZuid - Wonen aan De Eng
De voormalige autoshowroom en -garage aan de Soesterbergsestraat maakt gefaseerd plaats voor appartementen rondom een gezellig binnenplein. Dit binnenplein is straks een groene oase van OpZuid, een plek waar buren elkaar ontmoeten. De appartementen van OpZuid liggen direct aan De Eng, een uniek glooiend akkerbouwgebied dat ligt op een stuwwal. De appartementen variëren in grootte van ca. 45m2 tot ca. 115m2. Ieder appartement beschikt over een loggia, waardoor het mogelijk is het hele jaar overdekt buiten te zitten. Auto’s en fietsen worden uit het zicht geparkeerd in de stallingsgarage.

Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: ‘Mooi dat we deze kwalitatieve ontwikkeling in Soest op ons hebben kunnen nemen. Hiermee spreiden we onze vleugels in midden-Nederland verder uit. Met OpZuid realiseren we 45 comfortabele en duurzame appartementen, mooi gelegen aan De Eng. Met alle denkbare voorzieningen binnen handbereik is het hier straks aangenaam wonen.’

Betrokken partijen
VanWonen heeft de locatie en de projectontwikkeling recent overgenomen van de erven De Rooij. De ontwikkelaar continueert de samenwerking voor dit project met Majoor Makelaars in Soest en Schoots Architecten uit Amersfoort.

Inschrijving vandaag geopend
De omgevingsvergunning voor fase 1 is inmiddels afgegeven. VanWonen verwacht de definitieve verkoop te starten in het voorjaar van 2023. Sloop van de huidige bebouwing en start van de nieuwbouw is voorzien vanaf het najaar van 2023. De woningen worden opgeleverd medio 2025. Vanaf vandaag kunnen belangstellenden zich inschrijven voor dit project, via de website: www.opzuidsoest.nl.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten