Feestelijke start bouw 76 woningen Tuinen van Huissen

24 november 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Donderdagmiddag is de bouw van het project Tuinen van Huissen feestelijk gestart. Het project van gebiedsontwikkelaar VanWonen omvat 76 gasloze en energieneutrale woningen. Op de plek waar van oudsher glastuinbouw was gevestigd komt een groene en gevarieerde buurt met zowel koop- als huurwoningen. Vastbouw verzorgt de realisatie van het project. Alle koopwoningen zijn inmiddels verkocht. De nieuwe bewoners proosten met elkaar op een mooie toekomst in Huissen.


Onder leiding van animator ‘Bert de Bouwvakker’ en in aanwezigheid van de nieuwe bewoners hebben wethouder Johan Sluiter (gemeente Lingewaard), Miranda Venekamp-Brandt (VanWonen) en Ronnie Hondeveld (Vastbouw) de start van de bouw op feestelijk wijze ingeluid. Na afloop van het officiële programma was er onder het genot van een drankje gelegenheid voor de toekomstig bewoners om met elkaar kennis te maken en hun eerste ervaringen te delen.

De wethouder feliciteerde de bewoners met hun nieuwe woning: “Ik ben blij met de komst van de 76 woningen in het project Tuinen van Huissen. Net als in de rest van Nederland is de vraag naar woningen ook hier enorm. Ik feliciteer mijn toekomstige buren dan ook met hun mooie, duurzame woning en wens ze een prettige tijd in de mooiste stad van Lingewaard.”

Tuinen van Huissen
De Tuinen van Huissen is een unieke buurt in de stad Huissen, gelegen ten zuiden van Arnhem. Met een breed aanbod van horecagelegenheden, een pittoresk centrum en diverse uitvalswegen nabij heeft het een gunstige ligging. Het project biedt voor elk wat wils: sociale en vrije sector huurwoningen en koopwoningen, van rij- en seniorenwoningen tot tweekappers en vrijstaande woningen.

Miranda Venekamp-Brandt, VanWonen Directeur Marketing, Verkoop & Verhuur: “In de Tuinen van Huissen kunnen bewoners straks genieten van de stadse levendigheid in de buurt én het omliggende groen. Zij kunnen hier heerlijk comfortabel, gezond en rustig wonen. Daarbij leveren we alle woningen gasloos en energieneutraal op. Zeker in de huidige tijd is dit een groot pluspunt voor iedere portemonnee. Zo realiseren we weer een mooi project vanuit onze VanWonen-missie: woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties.”

Oplevering eind 2023
De oplevering van de woningen is naar verwachting eind 2023. Belangstellenden voor de huurwoningen kunnen zich inschrijven via www.hurenintuinenvanhuissen.nl.

Ronnie Hondeveld, Vastbouw Holdingsdirecteur: “Als aannemer is elke bouw een uitdaging, het mooie van de Tuinen van Huissen is dat er een mooie diversiteit aan woningen wordt gebouwd waarbij veel aandacht is geweest voor comfort zowel binnen de woning als daarbuiten. VanWonen heeft een mooi product ontwikkeld dat wij, als Vastbouw, trots mogen bouwen. Op deze locatie staat in de toekomst een wijk met een dorpse en vriendelijke sfeer, een woonwijk waar jaren prettig en duurzaam geleefd kan worden.” 

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten