Bolster: 140 woningen aan Nieuwe Veerallee in Zwolle

16 november 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Met het project Bolster gaat gebiedsontwikkelaar VanWonen circa 140 appartementen ontwikkelen in de woonwijk Veerallee, dichtbij de binnenstad van Zwolle. Naast woningen biedt het project ruimte voor circa 350 m2 commerciële en/of maatschappelijke invulling. De locatie ligt tussen de Kamperlijn, Kamperweg en de Nieuwe Veerallee. Op dit moment zijn hier een garage, tankstation en kringloopwinkel gevestigd. Direct omwonenden zijn woensdagavond door VanWonen geïnformeerd. 


De locatie van Bolster ligt op het knooppunt van de ontwikkelgebieden Spoorzone, Nieuwe Veemarkt. Het is onderdeel van het ontwikkelprogramma ‘Ons Stadshart van Morgen’. De uitgangspunten voor de ontwikkeling zijn onlangs door het college van B&W vastgesteld. VanWonen gaat nu in samenspraak met de gemeente werken aan een ruimtelijk ontwikkelingsplan. Tegelijkertijd wordt er door Zecc architecten gewerkt aan ontwerpstudies voor het woongebouw.

Stads wonen in Bolster
Het uitgangspunt voor Bolster is een driehoekig gebouw met een stedelijke uitstraling. Het bestaat uit een hoog en een laag deel, met appartementen in verschillende groottes. Voor één of meer commerciële en/of maatschappelijke functies is op de begane grond ruimte voorzien. De woningen van Bolster worden om een groot groen binnenterrein gerealiseerd. In de tuin komt gevarieerde groene beplanting met veel aandacht voor biodiversiteit. Het nieuwbouwproject biedt straks een mix van huur- en koopappartementen in diverse prijscategorieën. Op loopafstand van de binnenstad en het NS Station en dichtbij de uitvalswegen naar A50 en A28. 

André ten Vergert, VanWonen Directeur: ”Op deze plek komt een mooie nieuwe entree voor de stad Zwolle, waar de ontwikkeling van de Spoorzone en de Nieuwe Veemarkt samenkomt. In Bolster kun je stedelijk wonen, vlakbij het historische centrum van Zwolle. Hier kunnen bewoners genieten van een dynamische omgeving. Maar met de rust van een groene oase binnen handbereik.”

Inschrijving nu geopend
Vandaag is de projectwebsite www.woneninbolster.nl gelanceerd. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven voor het project en meepraten over de ontwikkeling. 

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten