Eerste huurders winkelcentrum Hart van de Waalsprong in Nijmegen bekend

08 november 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen, heeft voor het gelijknamige nieuwe winkelcentrum Hart van de Waalsprong in Nijmegen huurovereenkomsten getekend met HEMA, koffiebar Bairro Alto, Etos, Gall & Gall en Sound & Soul foodbar. Tevens is bekend geworden, dat van de twee supermarkten Aldi en Albert Heijn, de Albert Heijn een XL winkel gaat worden. Het winkelcentrum zal eind 2023 worden opgeleverd.


Energieneutraal en toekomstbestendig winkelen
Het levendige Oranje Marieplein vormt het hart van het winkelgebied. Aan dit plein bevinden zich de twee belangrijke trekkers van het winkelcentrum, de supermarkten AH-XL (full-service) en ALDI (discounter). Op de markante kop van gebouw Elft zorgt Sound & Soul foodbar voor een huiskamercafé voor de wijk met kwalitatief en duurzaam eten. Sound & Soul heeft een eigen terras naast de fonteintjes op het plein. In de voetgangersstraat die van het parkeerhuis naar het stadsplein loopt, komt een vestiging van slijterij Gall & Gall en drogisterij Etos.

In de plint van gebouw Grutto aan de Moormannstraat (die aan de zuidkant van het Oranje Marieplein loopt), komt een HEMA-filiaal van circa 600 m2. Cecile van Leerdam, Manager Vastgoed Nederland HEMA: ‘We zijn zeer verheugd dat we deel gaan uitmaken van het eerste energieneutrale winkelcentrum in Nederland. Wij gaan hier een mooie HEMA winkel realiseren vol met mooie, praktische producten, met een typisch Nederlands ontwerp die bovendien ook langer meegaan. En dat uiteraard voor een scherpe prijs.’

Aan de watersingel aan de zuidzijde van het centrum komt koffiebar Bairro Alto die is gericht op passerende fietsers en voetgangers die recreëren in de omgeving van Hart van de Waalsprong.

Energie voor winkelcentrum en bewoners lokaal en duurzaam opgewekt
In Hart van de Waalsprong is energieneutraal winkelen de norm. De energie die nodig is voor het centrum wordt zoveel mogelijk lokaal én duurzaam opgewekt. Het zonnedak op parkeerhuis Bliek biedt ruimte aan ruim 1.200 PV-panelen die het winkelcentrum en de wijkbewoners direct van groene stroom gaan voorzien. De exploitatie van het zonnedak is in handen van de lokale energiecoöperatie Buren van Bliek. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van het warmtenet van Vattenfall. De recente contracteringen passen in het streven een mix te realiseren van duurzame landelijke en lokale partijen.

Hart van de Waalsprong
Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord is gunstig gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en spoorlijn. Hart van de Waalsprong vormt, zoals de naam al aangeeft, hét woon- en winkelhart van de Waalsprong. De bereikbaarheid is goed, zowel met de auto, fiets en het OV (station Lent ligt op loopafstand). Naast het winkelcentrum komen in Hart van de Waalsprong 504 koop- en huurwoningen (waarvan 101 sociale huurappartementen) en ruim 30 winkelunits met diverse gezellige horecagelegenheden. De nieuwe stadswijk heeft een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, door water en groen en spannende stedelijke architectuur.

De eerste bewoners van Hart van de Waalsprong ontvangen hebben vanaf oktober de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. Het eerste deel van het winkelcentrum wordt eind 2023 opgeleverd. De tweede fase is in 2024 gereed.

Meer informatie is te vinden op www.hartvandewaalsprong.nl.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten