Eerste energieneutrale woningen in Hart van de Waalsprong opgeleverd

01 november 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

De oplevering van de eerste woningen in Hart van de Waalsprong in Nijmegen is gestart. Het betreft 30 grondgebonden energieneutrale woningen in blok Crevas. In aanwezigheid van de Nijmeegse wethouder Noël Vergunst heeft één van de eerste bewoners van Hart van de Waalsprong de sleutels van haar nieuwbouwwoning in ontvangst genomen.


Wethouder Noël Vergunst: “Voor Nijmegen is het goed nieuws dat met deze eerste opgeleverde woningen in Hart van de Waalsprong ook feitelijk de eerste koopwoningen in Hof van Holland worden opgeleverd. Weer een mooie mijlpaal in deze voor onze stad belangrijke gebiedsontwikkeling; de Waalsprong krijgt nu echt een kloppend hart! En natuurlijk wens ik de allereerste bewoners in Hart van de Waalsprong veel geluk in hun mooie nieuwe woning!”

Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen, is trots op deze mijlpaal in het project. “Mooi dat we nu in Hart van de Waalsprong aan de eerste opleveringen toe zijn. We zijn trots op het gevarieerde en complete programma dat we hier bieden met een heel gedifferentieerd aanbod koopwoningen, appartementen, vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen,” aldus René Steman, projectdirecteur namens VanWonen voor Hart van de Waalsprong.

Crevas: duurzaam ontwikkeld 
De 30 woningen die nu worden opgeleverd zijn op vele vlakken duurzaam ontwikkeld. De woningen zijn energieneutraal door goede isolatie, een warmte-terugwin-systeem, zonnepanelen en stadsverwarming. Ook is er ruimte gecreëerd voor nestkastjes en de daken van de bergingen zijn voorzien van sedum. De bestrating in het binnenterrein is waterdoorlatend. Daarnaast ontstaat er een autoluw karakter doordat bewoners hun auto achter de woningen op het binnenterrein parkeren.

Alkin Kemperman, directeur Janssen de Jong Bouw Oost, de bouwpartner voor deze woningen: “Als ik over de bouwplaats loop, kom ik ogen tekort. Geen gevel is hetzelfde en het metselwerk zit vol details en verrassingen. In een tijd waarin kostenbesparingen en bouwsnelheid sterk wegen, kenmerkt Hart van de Waalsprong zich door esthetiek, duurzaamheid en de natuur centraal te stellen. Deze wijk is met recht een verrijking van Nijmegen en ik ben trots dat we hier met ons vakmanschap een bijdrage aan hebben geleverd.”

Eind 2024 laatste opleveringen
Dit jaar staat verder de oplevering van de woningen Alver en Bliek op de planning. Ook parkeerhuis Bliek wordt dit jaar opgeleverd. Naar verwachting zijn eind 2024 alle woningen en commerciële voorzieningen in Hart van de Waalsprong opgeleverd. Momenteel is er nog een aantal woningen en appartementen beschikbaar. 

Hart van de Waalsprong 
Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord is gunstig gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en de spoorlijn. Hart van de Waalsprong vormt, zoals de naam al aangeeft, hét woon- en winkelhart van de Waalsprong. De bereikbaarheid is goed, zowel met de auto, fiets en het OV (station Lent ligt op loopafstand). Hart van de Waalsprong ligt daarnaast dicht bij de Waal, de uiterwaarden en het centrum van Nijmegen. In Hart van de Waalsprong komen 504 koop- en huurwoningen (waarvan 101 sociale huurappartementen) en ruim 35 winkelunits met gezellige horecagelegenheden. De nieuwe stadswijk heeft een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, door water en groen, spannende stedelijke architectuur en een opvallend centraal plein. 

Meer informatie is te vinden op www.hartvandewaalsprong.nl

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten