VanWonen verkoopt 27 appartementen Park Nova aan Stienstra Wonen

31 oktober 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft 27 appartementen in Park Nova in Deventer verkocht aan vastgoedbelegger Stienstra Wonen. Daarbij sluit Stienstra Wonen met PHB uit Deventer een aannemingsovereenkomst voor de bouw. De overige 27 appartementen in dit project zijn bestemd voor particuliere verkoop. Inmiddels zijn hiervan 11 verkocht. Het gebouw heeft onder meer een gemeenschappelijke daktuin en een begane grond met 720 m2 bestemd voor maatschappelijke (zorg-)functies.


Park Nova verrijst op de voormalige kantoorlocatie van zorggroep Carinova, op nog geen 10 minuten fietsen van het historische centrum van Deventer. In de populaire wijk Zandweerd, op de hoek van de Zwolseweg en de Ceintuurbaan. Een bijzonder alzijdig gebouw met een divers woonprogramma voor jong en oud. Park Nova wordt een waardevolle toevoeging aan de stad Deventer: 22 appartementen in de middeldure huur en 5 appartementen in de vrije huursector en 27 koopappartementen in verschillende prijscategorieën. De woningen variëren in grootte tussen 56 en 97 m2. Alle appartementen hebben een eigen balkon of terras. Er is bovendien een gemeenschappelijke groene daktuin op de maatschappelijke plint waar bewoners van alle appartementen elkaar kunnen ontmoeten. Op het eigen terrein is ruimte voor 57 parkeerplaatsen.

Alphons Spaninks, Directeur Vastgoed Stienstra Wonen: “Deze 27 appartementen in Park Nova zijn een kwalitatief mooie toevoeging aan onze portefeuille met huurwoningen. We zijn trots hiermee een steentje bij te kunnen dragen aan de duurzame en energiezuinige woningvoorraad, maar vooral ook dat het betaalbare woningen zijn.”

Groen en gezond samen wonen
Ontmoeten, groen en aandacht voor het klimaat zijn onderwerpen die vanaf het begin van de planontwikkeling zijn meegenomen. Met omwonenden en ander belangstellenden is dan ook gezamenlijk gewerkt aan de totstandkoming van het plan. Dit vertaalt zich onder meer in de gemeenschappelijke daktuin en twee elektrische deelauto’s van We Drive Solar die beschikbaar zijn voor alle bewoners. Met de daktuin en de beplantingen rondom het gebouw wordt de groene verbinding gelegd met het nieuwe Plantsoen en de rotonde met grote bomen aan de Zwolseweg.

Planning
Het bestaande kantoorpand zal vanaf december 2022 circulair worden gesloopt. In april 2023 start de bouw van Park Nova. De oplevering is voorzien in de tweede helft van 2024. Inschrijven voor de huur- of koopappartementen is mogelijk via www.parknova.nl.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten