Wethouder geeft startsein bouw project Buitenveld in Ede

14 oktober 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Vrijdagmiddag heeft Peter de Pater, wethouder ruimtelijke ordening in Ede, het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 26 woningen van het project Buitenveld in de wijk Kernhem. Het gaat om 12 hoekwoningen en 14 tussenwoningen, waarvan 5 sociale koop. Alle woningen worden energieneutraal opgeleverd en voorzien van stadsverwarming. Buitenveld is een project van Ontwikkelingscombinatie Kernhem CV, een samenwerking van gebiedsontwikkelaar VanWonen en Van Campen Bouwgroep. Alle 26 woningen zijn inmiddels verkocht.


Bouw feestelijk van start
Met een feestelijke act is de start bouw van het project Buitenveld ingeluid. Na afloop van het officiële programma was er onder het genot van een drankje gelegenheid voor de toekomstig bewoners om met elkaar kennis te maken en eerste ervaringen te delen. Wethouder Peter de Pater feliciteerde de bewoners met hun nieuwe woning: “Als gemeente Ede zijn we blij dat weer veel mensen in Kernhem een mooie, duurzame en betaalbare nieuwbouwwoning hebben gevonden, in een voor Ede zo kenmerkende groene omgeving.” 

Buitenveld: kleinschalig en groen 
Buitenveld is een kleinschalig nieuwbouwplan vlak bij de Doesburgerdijk. Langs deze dijk loopt een ecozone met allerlei dieren en planten. Het natuurgebied ligt praktisch in de achtertuin van de nieuwe bewoners. Groene bermen, veel bomen en beukhagen versterken het groene karakter. 
Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: “In Buitenveld speelt groen de hoofdrol. Hier wordt het straks heerlijk comfortabel, gezond en rustig wonen. Bovendien worden alle woningen energieneutraal opgeleverd. Weer een mooi project vanuit onze VanWonen-missie: woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties.”

Typisch Kernhem
Net als in de rest van Kernhem hebben de meeste woningen in project Buitenveld een schuin dak met overstek. Ook hier zie je de warmrode ‘Kernhem-steen’ terug. Richard te Vaarwerk, Technisch Directeur Van Campen Bouwgroep voegt hieraan toe: “Wij zijn trots op de woningen die wij in Buitenveld mogen bouwen. Bijna geen straatje is hetzelfde door de verschillende typen huizen en architectuur. De voortuinen verschillen in diepte, de richting van de kappen wisselt en in de gevels zijn allerlei accenten aangebracht met metselwerkdetails en hout.” De oplevering van de woningen in Buitenveld staat gepland vanaf het eind van het eerste kwartaal in 2023.

Kernhemmerpark in voorverkoop
Inmiddels is het volgende project van de Ontwikkelingscombinatie Kernhem in voorverkoop: Kernhemmer Park. Hier komen 21 tussenwoningen, 8 hoekwoningen waarvan sommige met garage en 6 twee-onder-een-kap woningen met garage op zeer ruimte kavels. Inschrijven is nu mogelijk via www.kernhemmerpark.nl.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten