Feestelijke start bouw 30 woningen ‘In de Luwte’ in Drachten

02 september 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Vrijdagmiddag heeft gebiedsontwikkelaar VanWonen op symbolische wijze het startsein gegeven voor de bouw van de volgende 30 van de 158 woningen in het project In de Luwte in Drachten. Het gaat om 16 rijwoningen en 14 hoekwoningen. Bewoners proostten met elkaar op een mooie toekomst aan de Drachtstervaart.


Tijdscapsule
Met het ingraven van een tijdscapsule is symbolisch het startsein gegeven voor de bouw. De tijdscapsule is gevuld met een officieel ondertekend certificaat van de betrokken partijen en een krant van de dag. 

Gezond en duurzaam wonen aan het water
In het VanWonen-project In de Luwte staat de beleving van de seizoenen en het water voorop. Bijna alle woningen liggen aan het water of hebben uitzicht over het water. Op alle drie de eilanden in het project komen speelplekken die zijn ontworpen vanuit de historie.VanWonen gaat deze speelplekken markeren als rookvrije zones. Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling licht toe: “Deze woningen aan de Drachtstervaart zijn de volgende fase in ons project In de Luwte. We realiseren hier een duurzame en gezonde nieuwe leefomgeving. Daarbij gunnen we het alle kinderen om gezond en dus rookvrij te spelen en op te groeien. Als partner van Rookvrije Generatie zorgen we hier voor rookvrije speelplekken. Zo werken we aan onze VanWonen-missie: woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties.”

Planning In de Luwte
De 30 woningen worden in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd. In de Luwte is het laatste project in Drachtstervaart. Op dit moment zijn de woningen van de laatste fase van In de Luwte (3C en 3D) in verkoop: 10 ruime twee-onder-éénkapwoningen met uitzicht op de Drachtstervaart en 17 luxe geschakelde herenhuizen. Henk Troost, directeur van aannemersbedrijf Dons en Troost: “Wij zijn er trots op dat wij in Drachten deze nieuwe, duurzame en gasloze woningen weer mogen realiseren.” 

In de Luwte
Wonen in Friesland op een bijzondere woonlocatie in Drachten: de Drachtstervaart is uitermate geschikt voor iedereen die ruim wil wonen in een groene, ruim opgezette en waterrijke omgeving. Het is dé plaats om een nieuwbouwwoning te kopen direct aan het open vaarwater naar de Friese meren. Het woningaanbod biedt keuze voor iedereen: rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en kavels. 

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten