VanWonen neemt NU Projectontwikkeling over

30 augustus 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

​Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft NU Projectontwikkeling in Den Haag overgenomen. Het gaat om een eerste overname door VanWonen, dat de afgelopen vijf jaar al fors groeide op eigen kracht. NU Projectontwikkeling blijft, met het huidige managementteam, vanuit Den Haag opereren. Voor VanWonen past deze stap in de groeistrategie van het bedrijf.


VanWonen en NU startten vorig jaar al de samenwerking met het project UrbanParks in het Havenkwartier in Rijswijk. Zo hebben beide bedrijven elkaar beter leren kennen. Alfred Bolks, Algemeen Directeur VanWonen, licht de overname toe: “De overname van NU Projectontwikkeling past in de VanWonen groeistrategie. Deze is gestoeld op de maatschappelijke opgave in de woningbouw in ons land, in nauwe samenwerking met gemeenten, beleggers, corporaties, buurtbewoners en toekomstige bewoners. Daar hebben we voldoende omvang en schaal voor nodig. Met de overname van NU kunnen we meer expertise opbouwen, wat goed is voor de ontwikkeling van onze medewerkers en voor de continuïteit van onze onderneming voor de lange termijn.”

De portfolio van NU bevindt zich voornamelijk in de Metropoolregio Den Haag – Rotterdam. VanWonen is vanaf haar oprichting actief in Noord- en Oost-Nederland. Alfred vervolgt: “Onze ambitie is om te groeien naar een landelijke speler. Uiteraard behouden we daarbij onze kenmerkende, authentieke ‘noordelijke’ aanpak. Met de overname van NU ontstaat er in onze portfolio ook meer diversiteit en zorgen we voor een betere risicospreiding. En NU kan in haar toekomstige groei profiteren van onze werkwijze en organisatie, die al ingericht is op een forsere schaalgrootte.”

 

NU is gericht op betaalbaar wonen
NU Projectontwikkeling is in de Haagse regio bekend als woningbouwontwikkelaar. Het bedrijf heeft  een team van 10 medewerkers en een omvangrijke projectenportefeuille. Deze bevat relatief veel woningbouwprojecten die gericht zijn op betaalbaar wonen, veelal in samenwerking met woningbouwcoöperaties, zoals Staedion en HaagWonen. Met het project Caland Dock won NU de Haagse Woonprijs 2020. De Haagse Woonprijs waardeert projecten die een kwaliteitsimpuls zijn op het gebied van wonen met impact op de omgeving.

Michel Zaadhof, die met Raymond Rijnaars het gezicht blijft van NU Projectontwikkeling: “Als NU hebben we ook groeidoelstellingen. Wij willen in de toekomst nieuwe acquisities kunnen doen, ook met een grotere omvang. Met het vertrek van één van onze aandeelhouders ontstond de behoefte om op zoek te gaan naar een solide en professionele partner. Die hebben we in VanWonen gevonden. Een partner met uitdagende ambities op het vlak van gebiedsontwikkeling, en met een onderscheidende 9+ aanpak voor klanten en medewerkers. Hier gaan onze klanten én onze medewerkers zeker de meerwaarde van ervaren. Daarom gaan wij met veel vertrouwen samen met VanWonen de volgende fase in van onze onderneming.”

Adviseurs
VanWonen en NU Projectontwikkeling werden begeleid door vastgoed M&A-adviseur Capital FIT. Daarnaast verzorgden Greenberg Traurig en Habraken Rutten de juridische advisering.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten