Feestelijke start bouw Thuis in de Boomgaard in Meerstad

15 juli 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Donderdagmiddag heeft Jelle Dijkstra, Directeur Bureau Meerstad, op symbolische wijze het startsein gegeven voor de bouw van de 12 rug-aan-rug woningen. Dit zijn de laatste woningen van de in totaal 56 woningen in nieuwbouwproject Thuis in de Boomgaard in Meerstad. De 12 woningen, in de vorm van een boerderij, zijn tevens de eyecatcher in dit VanWonen-project. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.


Tijdscapsule met toekomstwensen
Met het ingraven van een tijdscapsule gaf Jelle Dijkstra samen met Mireille Jeurnink (VanWonen) en Kees Buitenwerf (VDM Woningen) het symbolische startsein voor de bouw. De tijdscapsule is gevuld met een officieel ondertekend certificaat van de betrokken partijen. De toekomstig bewoners proostten met elkaar op een mooie toekomst in Thuis in de Boomgaard. 
Jelle Dijkstra, Directeur Bureau Meerstad: “Thuis in de Boomgaard is bijna het laatste project van de eerste wijk van Meerstad en daarmee is de wijk Meeroevers zo goed als gereed. Ik ben blij dat op deze mooie en groene plek weer een aantal mensen in Meerstad een nieuw (t)huis hebben gevonden. Thuis in de Boomgaard biedt ook voor starters gelegenheid om een meer betaalbare woning te kopen. Ik wens alle bewoners in deze nieuwe buurt alvast veel woongeluk en ondertussen gaan wij verder bouwen aan het totale plangebied Meerstad.”

Gezond en duurzaam wonen aan het water
Met Thuis in de Boomgaard creëert VanWonen een duurzame en gezonde nieuwe leefomgeving. Centraal in het plan ligt een woonerf. Daaromheen zijn andere woonsferen geïntroduceerd, met elk een eigen karakter, maar ook duidelijk verwant aan elkaar. Bijzonder in dit plan zijn de (materiaal) overgangen van woning naar openbare ruimte en omgekeerd.
Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling licht toe: “Het plan voor Thuis in de Boomgaard is ondanks zijn omvang toch kleinschalig en groen van opzet. Wij verwachten dat de bewoners hier plezierig kunnen wonen, in duurzame woningen en in een groene en autoluwe woonwijk.” 

Thuis in de Boomgaard
Het project Thuis in de Boomgaard ligt aan de Hoofdweg in de wijk Meeroevers in Meerstad en biedt een grote diversiteit aan woningen die door VDM Woningen worden gerealiseerd. In totaal gaat het om 56 woningen, bestaande uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Eyecatcher van het nieuwbouwproject zijn de 12 rug-aan-rugwoningen in de vorm van een boerderij. De oplevering van de eerste woningen start naar verwachting in september van dit jaar. De laatste woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2023 opgeleverd.
Kees Buitenwerf, Financieel Directeur van bouwonderneming VDM Woningen: “Met dit project kunnen wij voor velen een nieuw thuis bieden in een duurzame, moderne wijk in Meerstad. Dat is mogelijk door een fijne samenwerking met Bureau Meerstad, VanWonen en Henckel & Zahir Architecten.” 

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten