Overeenkomst voor realisatie 2e fase Hart van de Waalsprong, Nijmegen

14 juli 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerking van gebieds-ontwikkelaars AM en VanWonen, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Hendriks gaat de 2e en tevens laatste fase van Hart van de Waalsprong realiseren. Dit betreft 127 woningen en 2100 m2 (bvo) commercieel.


Samenwerkingsovereenkomst 2e fase Hart van de Waalsprong
Hendriks gaat vier blokken realiseren: Front, Grutto, Hosta en Iberis. Deze zijn gelegen aan de zuidkant van het centrale winkelplein in Hart van de Waalsprong. In totaal gaat het om 127 woningen: 58 appartementen en 69 grondgebonden woningen. Een gedifferentieerd aanbod aan woningen en appartementen, zowel in beeld, grootte als in de plattegronden. De vier blokken bevatten daarnaast circa 2100 m2 commerciële ruimtes.
René Steman, projectdirecteur Hart van de Waalsprong: ‘Vol vertrouwen gaan wij deze 2e fase van Hart van de Waalsprong de samenwerking aan met Hendriks. Dit wordt voor onze klanten een zeer aantrekkelijke woon- en winkelomgeving. Met veel aandacht voor bijzondere architectonische details, en met de focus op een gezonde leefomgeving voor toekomstige generaties.’

Front, Grutto, Hosta en Iberis
Front en Grutto zijn beide appartementengebouwen die gerealiseerd worden boven een aantal winkels. In beide gebouwen gaat het om een divers aanbod van 2-, 3- en 4-kamer-appartementen. Het door Monadnock architecten ontworpen Front kenmerkt zich door de 10 verdiepingen tellende toren die op de hoek van het gebouw boven het Oranje Marieplein in Hart van de Waalsprong uitsteekt. In Front worden 32 koopappartementen gerealiseerd. Grutto is een kleinschalig appartementengebouw van vier woonlagen, ontworpen door De Zwarte Hond. Hier komen 26 koopappartementen. Grutto is gesitueerd aan de zuidkant van het levendige winkelplein van Hart van de Waalsprong. Het plan voor Hosta en Iberis omvat 69 grondgebonden, energieneutrale woningen. De woningen variëren in grootte van circa 121 m2 tot 194 m2. Bijzonder aan dit deelplan is de grote variëteit in architectuur. Vier architectenbureaus tekenden voor Hosta en Iberis: Monadnock, BRINK, Level of Detail en Korthtielens.
Vincent Hendriks, directeur Hendriks: ‘Het creëren van duurzame leefomgevingen zit stevig verankerd in onze missie: Hendriks maakt ’t voor generaties. We bouwen voor vandaag én morgen en dat zie je terug in ons denken en handelen.’

Duurzaam en comfortabel wonen
Bij de ontwikkeling van de woningen en appartementen Hart van de Waalsprong is aandacht besteed aan de toekomst. Duurzaamheid en comfort spelen een grote rol. Alle woningen zijn gasloos en voorzien van vloerverwarming (stadsverwarming) en is er sprake van een balans-ventilatie-systeem met warmteterugwinning. Zonnepanelen leveren een bijdrage aan het terugdringen van de kosten van het stroomverbruik. Er is ook aandacht voor een gezonde, groene en natuurinclusieve leefomgeving. Zo beschikken Front en Grutto over een daktuin. Worden er meerdere nestelvoorzieningen voor huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen in de gevels opgenomen en regenwater wordt niet geloosd via de riolering maar geïnfiltreerd in de grond.

Planning
Naar verwachting start de bouw eind 2022 en zal de oplevering medio 2024 plaatsvinden. Met de oplevering van deze 127 woningen en de commerciële m2 wordt het totale plan Hart van de Waalsprong afgerond.

Hart van de Waalsprong
Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord is gunstig gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en spoorlijn. Hart van de Waalsprong vormt, zoals de naam al aangeeft, hét woon- en winkelhart van de Waalsprong. De bereikbaarheid is goed, zowel met de auto, fiets en het OV (station Lent ligt op loopafstand).  Hart van de Waalsprong ligt daarnaast dichtbij de Waal, de uiterwaarden en het centrum van Nijmegen. In Hart van de Waalsprong komen 504 koop- en huurwoningen (waarvan 101 sociale huurappartementen) en ruim 35 winkelunits met gezellige horecagelegenheden. De nieuwe stadswijk heeft een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, door water en groen, spannende stedelijke architectuur en een opvallend centraal plein. 

Meer informatie is te vinden op www.hartvandewaalsprong.nl.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten