Hoogste punt blok Crevas in Hart van de Waalsprong Nijmegen

11 juli 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Maandagmiddag heeft ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen, samen met Syntrus Achmea Real Estate & Finance het hoogste punt gevierd van het appartementengebouw Crevas. In dit gebouw komen 30 zeer energiezuinige huurappartementen van gemiddeld 58 m2 gebruiksoppervlak en twee commerciële ruimtes van bij elkaar 375 m2. Voor de gelegenheid werden twee 15 meter hoge steigerdoeken onthuld.


De steigerdoeken zijn feestelijk onthuld door René Steman, projectdirecteur namens VanWonen voor Hart van de Waalsprong en door Olaf Bakkers, Regiomanager Acquisitie Zuid-Oost en Herald Besselink, Ontwikkelingsmanager, beide namens Syntrus Achmea. Alle medewerkers op de bouwplaats van Janssen De Jong Bouw zijn bedankt voor hun enorme inzet en werden getrakteerd.

Gebouw Crevas in Hart van de Waalsprong
Het door Monadnock architecten ontworpen gebouw Crevas is gesitueerd op het hoekpunt van de Graaf Alardsingel en Theo Dobbestraat en markeert op een bijzondere manier de toegang tot het nieuwe stadshart. In de lichte bakstenen gevel is in het rood een hart verwerkt. Hier wordt ook de (parkeer-)route naar alle winkels, woningen en voorzieningen gemarkeerd. Het gebouw telt vijf woonlagen met elk 6 appartementen, bovenop een commerciële plint op de begane grond, waarin aanbieders van zorg en sport zijn voorzien.

“Gebouw Crevas is een van de drie blokken met in totaal 119 zeer energiezuinige appartementen in Hart van de Waalsprong die wij toe mogen voegen aan de beleggingsportefeuille van onze klant, pensioenfonds PME. Met deze duurzame woningen kunnen we veel woningzoekenden blij maken: zowel gezinnen als starters, studenten, ouderen en mensen met bijzondere woonwensen. Daarnaast vormen deze woningen een waardevolle belegging voor de deelnemers in het pensioenfonds.” aldus Olaf Bakkers, Regiomanager Acquisitie Zuid-Oost bij Syntrus Achmea.
“Hart van de Waalsprong krijgt met het bereiken van het hoogste punt voor blok Crevas steeds meer vorm. We zijn trots op het gevarieerde en complete programma wat we hier bieden met een heel gedifferentieerd aanbod koopwoningen, appartementen, 119 vrije sector huurwoningen en 101 sociale huurwoningen,” aldus René Steman, projectdirecteur namens VanWonen voor Hart van de Waalsprong.

Hart van de Waalsprong
Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord is gunstig gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en spoorlijn. Hart van de Waalsprong vormt, zoals de naam al aangeeft, hét woon- en winkelhart van de Waalsprong. De bereikbaarheid is goed, zowel met de auto, fiets en het OV (station Lent ligt op loopafstand). Hart van de Waalsprong ligt daarnaast dicht bij de Waal, de uiterwaarden en het centrum van Nijmegen. In Hart van de Waalsprong komen 500 koop- en huurwoningen (waarvan 101 sociale huurappartementen) en ruim 35 winkelunits met gezellige horecagelegenheden. De nieuwe stadswijk heeft een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, door water en groen, spannende stedelijke architectuur en een opvallend centraal plein.
Meer informatie is te vinden op www.hartvandewaalsprong.nl.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten