Terugblik Provada 2022 | VanWonen inspireert als gebiedsontwikkelaar

23 juni 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Provada 2022 ligt alweer achter ons. Met een nieuwe beursstand en een inhoudelijk driedaags programma waren wij zichtbaarder dan ooit. We kijken graag terug naar de hoogtepunten.


Panelgesprek o.l.v. Sander Schimmelpenninck
Op de eerste beursdag is gestart met een panelgesprek bestaande uit Adriaan Geuze, Friso de Zeeuw, Jeannette Nijkamp en Alfred Bolks onder begeleiding van Sander Schimmelpenninck over gebiedsontwikkeling onder NAP. Hoe maken we gezonde keuzes voor toekomstige generaties? Is het met de stijging van de zeespiegel verantwoord om te bouwen in gebieden die onder NAP liggen? Het gesprek leverde interessante vergezichten op en concrete en pragmatische oplossingen. Dit actuele thema met deskundige gesprekspartners resulteerde in een mooie opkomst en een volle stand.  

VanWonen_Provada2022_2048px-ForWeb10.jpg

Impressie van het succesvolle panelgesprek tijdens Provada 2022.

Gezondste generaties bekrachtigen
De samenwerking voor de gezondste generaties is bekrachtigd met drie partners: Dutch Green Building Council, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en de lector Gezonde Stad aan de Hanzehogeschool Groningen. Op de VanWonen-stand is een gesprek gevoerd over de gezamenlijke bijdrage aan een gezonde woon- en leefomgeving. 
Miranda Venekamp-Brandt, VanWonen Directeur Marketing, Verkoop & Verhuur licht toe: “Wij willen als gebiedsontwikkelaar daadkrachtig werken aan de gezondste generaties. Met onze sleutelrol in het fysieke domein kunnen we dit waarmaken. Dit doen wij samen met onze partners en in samenspraak met bewoners, zo kunnen alle generaties rookvrij wonen en kinderen gezond opgroeien en spelen.”

VanWonen_Beursdag_1-5%20bewerkt.jpg
De samenwerking is bekrachtigd met v.l.n.r.: Dewi Segaar (Gezondheidsfondsen voor Rookvrij), Miranda Venekamp-Brandt (VanWonen), Annemarie van Doorn (DGBC), Jeannette Nijkamp (Hanzehogeschool Groningen), Alfred Bolks (VanWonen) en Marcel de Ruiter (VanWonen). 

Gebiedsontwikkeling in provincie Overijssel
Onder leiding van Evelien Bosch gingen André ten Vergert (VanWonen), Gerdien Rots (gemeente Zwolle), Gerard Gerrits (gemeente Hengelo), Monique van Haaf (Provincie Overijssel) en Corine Flendrie - van der Schoot (ministerie BZK) in gesprek over ‘Innovatieve gebiedsontwikkeling in Overijssel’. Waar samenwerking zorgt voor verbinding en versnelling. "Dit is een mooi voorbeeld van integrale gebiedsontwikkeling: waar we met de gemeente, provincie en marktpartijen op een transparante manier zijn gaan samenwerken aan projecten zoals Spoorzone in Zwolle en Lange Wemen in Hengelo," zegt André ten Vergert VanWonen Directeur.  

VanWonen_Beursdag_2-16.jpg

Meet & Greet met professionals uit het werkveld
Studenten hebben zich kunnen onderdompelen in de VanWonen-ambities en wat dat betekent voor het werk dat je bij VanWonen doet. Met standup-demo’s en persoonlijke verhalen kwamen studenten meer te weten over de functie van projectontwikkelaar, verkoopmanager en klantmanager. 

Toast op de samenwerking 
Provada 2022 was letterlijk het podium om een aantal samenwerkingsovereenkomsten officieel te ondertekenen met een feestelijk tintje. We heffen het glas op de samenwerking met:   
PHB Deventer B.V. bij Park Nova in Deventer, voor de realisatie van Park Nova in Deventer;
Samenwerking met Reasult, vanwege hun financiële softwareoplossing;
Bouwbedrijf Van Grunsven bij Mandelatoren in Arnhem, voor de realisatie van de Mandelatoren in Arnhem.
Schutte Bouw bij Besteburen in Zwolle, voor de realisatie van Besteburen in de Tippe in Zwolle. 

WhatsApp%20Image%202022-06-15%20at%206_27_58%20PM%20bewerkt.jpg

VanWonen is blij om met deze partners samen te werken en te zorgen voor een mooie ontwikkeling en realisatie van de bouwprojecten. 

Wij kijken terug op een waardevol en inspirerende editie van Provada. Tot volgend jaar! 

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten