Feestelijke start bouw 64 woningen in Kwartiermaker Arnhem

22 juni 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Met het leggen van de eerste funderingsbalk heeft gebiedsontwikkelaar VanWonen samen met bouwbedrijf Veluwezoom Verkerk het startsein gegeven voor de bouw van 64 eengezinswoningen in het nieuwbouwproject Kwartiermaker in Schuytgraaf, Arnhem. 


Alle kopers van Kwartiermaker waren aanwezig voor de feestelijke start bouw. Na het leggen van de eerste funderingsbalk gingen de bewoners naar hun eigen kavel. Voor alle bewoners was er een houten bord met hun eigen bouwnummer ingegraveerd. Bij de afsluitende barbecue konden bewoners met elkaar kennismaken en ervaringen delen.

Kwartiermaker: natuurinclusief en duurzaam
Kwartiermaker bestaat uit 43 koop- en 21 huurwoningen met een stoere, stedelijke uitstraling. Er zijn verschillende type woningen: hoekwoningen, tussenwoningen en twee- en drie-onder-een-kap woningen, variërend in grootte van circa 120 m2 tot 187 m2. Alle woningen zijn energieneutraal ontwikkeld. Daarbij is het hele plan natuurinclusief en duurzaam.
VanWonen Projectontwikkelaar Rob Dijkman zegt: ‘Met Kwartiermaker voegen we een mooie, groene en duurzame buurt toe aan de Arnhemse wijk Schuyts Kwartier. Zo voorzien we alle platte daken van uitbouwen, bergingen en garages van sedum. Daarnaast integreren we diverse typen nestkasten in de gevels en passen we gevelgroen toe op enkele kopwoningen.’ Ron Brons, Directeur Veluwezoom Verkerk voegt daaraan toe: ‘In goede samenwerking met VanWonen realiseren wij met Kwartiermaker een toekomstbestendige buurt waar het straks bijzonder prettig wonen is.’

Planning, verkoop en verhuur
Alle koopwoningen zijn inmiddels verkocht. Voor de huurwoningen kunnen belangstellenden zich aanmelden via: https://www.hurenindekwartiermaker.nl/. De eerste woningen van Kwartiermaker zullen eind 2022 worden opgeleverd.