VanWonen en Van Grunsven realiseren Mandelatoren Arnhem

15 juni 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Woensdagmiddag hebben gebiedsontwikkelaar VanWonen en bouwbedrijf Van Grunsven op de vastgoedbeurs Provada een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van de Mandelatoren in Arnhem. De iconische woontoren is ontworpen door Powerhouse Company en omvat 95 huurappartementen over 15 verdiepingen. De Mandelatoren verrijst naast de Nelson Mandelabrug in Malburgen-West. 


Iconisch wonen in Arnhem
Op een prominente locatie langs de Rijn, markeert de Mandelatoren de start van de bebouwing langs de Rijndijk in Arnhem. Een iconische toren, midden in het groen, met aan alle zijden een unieke uitstraling. In totaal komen er 95 appartementen, variërend in oppervlakte van 50 tot 120 m2. Elk appartement heeft een balkon met uitzicht over de stad of de groene omgeving. De verspringende balkons geven het gebouw een markante uitstraling. Het complex krijgt een parkeergarage met 101 parkeerplaatsen.

Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: “Ik ben trots op het inclusieve woonprogramma dat we in de Mandelatoren gaan realiseren. Van sociale huurwoning tot en met het dure huursegment. En met voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten, in een prachtig ontworpen gebouw.”

Diamantvormig gebouw
De architectuur springt direct in het oog. Het diamantvormige gebouw heeft een rank silhouet en een speelse gevel, waardoor het gebouw van alle kanten een unieke uitstraling heeft. Het gebouw maakt op natuurlijk wijze verbinding met de omgeving. De entree met gezamenlijke fietsenstalling is goed bereikbaar. En de Mandelatoren ligt op slechts vijf minuten fietsen van het centrum van Arnhem.

Aandacht voor klimaat en biodiversiteit
Het gebouw heeft tal van slimme oplossingen die zorgen voor een gezonde, energiezuinige en prettige plek om te wonen. Elk appartement is gasloos, de omgeving is groen en er is voldoende ruimte voor de fiets. Auto’s blijven uit het zicht op het parkeerdek en in de parkeergarage. In het ontwerp is rekening gehouden met biodiversiteit: zo komen er nestkasten in de gevels voor gierzwaluwen, huismussen en vleermuizen. Voor steenvalken wordt een kast op het dak geplaatst.
Francis van Haren, Commercieel Directeur Van Grunsven Groep: “Als regionaal bouw- en ontwikkelingsbedrijf gaan we graag samen met VanWonen deze bijzonder fraaie toren realiseren, op een prachtige zichtlocatie in Arnhem. We hebben gekozen voor een zo duurzaam mogelijk materiaalgebruik; zo komen de gekozen metselstenen uit Gendt, op nog geen 10 kilometer van de bouwlocatie.”

Planning
Naar verwachting zal de bouw eind oktober 2022 starten. De oplevering is voorzien voor 2024.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten