VanWonen en PHB starten samenwerking voor Park Nova

15 juni 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Woensdagmiddag hebben gebiedsontwikkelaar VanWonen en bouwbedrijf PHB Deventer op vastgoedbeurs Provada een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de realisatie van Park Nova in Deventer. In Park Nova komen 54 huur- en koopappartementen met een gemeenschappelijke daktuin. De begane grond is bestemd voor zorgfuncties en biedt plek voor drie huisartsenpraktijken en een apotheek.


Park Nova verrijst op de voormalige kantoorlocatie van zorggroep Carinova, op nog geen 10 minuten fietsen van het historische centrum van Deventer. In de populaire wijk Zandweerd, op de hoek van de Zwolseweg en de Ceintuurbaan. Een bijzonder alzijdig gebouw met appartementen voor een diverse doelgroep. Park Nova wordt een waardevolle toevoeging aan de stad Deventer: 23 middeldure en vier dure huurappartementen en 27 koopappartementen in verschillende prijscategorieën. De woningen variëren in grootte tussen 56 en 95 m2. Alle appartementen hebben een eigen balkon of terras.

Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: “In het plan voor Park Nova hebben we de toekomstige bewoners vroeg betrokken. Dankzij hun input is er een divers woningprogramma ontstaan, in combinatie met voorzieningen waarnaar veel vraag is in de wijk en de rest van Deventer. Zo is er een plan ontstaan voor jong en oud. Ook bleek uit de gesprekken dat er behoefte is elkaar te ontmoeten. In het ontwerp is daarom een mooie groene daktuin opgenomen op de eerste verdieping, waar bewoners kunnen ontspannen en een praatje maken.

Groen en gezond samen wonen
Ontmoeten, groen en aandacht voor het klimaat zijn onderwerpen die vanaf het begin van de planontwikkeling zijn meegenomen. Dit vertaalt zich onder meer in de gemeenschappelijke daktuin en twee deelauto’s van We Drive Solar. Met de daktuin en de beplantingen rondom het gebouw wordt de groene verbinding gelegd met het nieuwe Plantsoen en de rotonde met grote bomen van de Zwolseweg. “Wij zijn er trots op om in onze mooie stad dit prachtige gebouw te mogen realiseren. En uiteraard bouwen we Park Nova zo duurzaam mogelijk, zegt Gerwin van de Zande, Directeur PHB.

Planning
Begin juli start de verkoop van de 27 koopappartementen. Ook belangstellenden voor de huurappartementen kunnen zich aanmelden. Inschrijven voor huur of koop is mogelijk via www.parknova.nl. Het bestaande kantoorpand wordt eind van dit jaar (circulair) gesloopt. In het voorjaar van 2023 start de bouw van Park Nova. De oplevering is voorzien in de tweede helft van 2024.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten