Feestelijke start bouw De Nieuwe Stijl van Hasselt

29 april 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Vrijdagmiddag heeft wethouder Gerrit Knol op symbolische wijze het startsein gegeven voor de bouw van het project De nieuwe stijl van Hasselt. Het project omvat 16 woningen: 12 rijwoningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen. Het karakteristieke stadje Hasselt trekt met dit project volop de aandacht van mensen van buiten de gemeente. De nieuwe bewoners proostten met elkaar op een gezonde en mooie toekomst.  


Tijdscapsule 
Met het begraven van een tijdscapsule gaf wethouder Gerrit Knol van gemeente Zwartwaterland vrijdagmiddag het symbolische startsein voor de bouw. De tijdscapsule is gevuld met de krant van de dag en een officieel ondertekend certificaat van de betrokken partijen. Wethouder Gerrit Knol: "Ik ben trots op de aantrekkingskracht van onze mooie en karakteristieke stad Hasselt. Met dit project hebben ook bewoners van buiten onze gemeente hier een prachtige nieuwbouwwoning gevonden, midden in het groen."

Gezond en ruim buiten wonen
De Nieuwe Stijl van Hasselt is een kleinschalig project, ontworpen om te wonen in en tussen het groen. Het zijn duurzame en gasloze woningen en in het project is aandacht voor biodiversiteit, bijvoorbeeld door het plaatsen van nestkastjes. Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: “We zijn trots op dit mooie project. De nieuwe bewoners kunnen hier gezond en ruim buiten wonen, in een plan dat schitterend gelegen is in het groen.”

Planning 
De bouw van De Nieuwe Stijl van Hasselt is in februari begonnen. Vanwege de Corona-maatregelen is het feestelijke moment verplaatst naar april. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. Naar verwachting is de oplevering in het laatste kwartaal van dit jaar.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten