Feestelijke start bouw van project 'In de Luwte' in Drachten

07 april 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Vrijdagmiddag heeft wethouder Robin Hartogh Heys van de Lier op symbolische wijze het startsein gegeven voor de bouw van de volgende 40 woningen in het project In de Luwte aan de Drachtstervaart. Het gaat om 20 rijwoningen en 20 twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Bewoners proostten met elkaar op een mooie toekomst aan de Drachtstervaart.


Tijdscapsule met toekomstwensen
Met het begraven van een tijdscapsule gaf de wethouder het symbolische startsein voor de bouw. De tijdscapsule is gevuld met een officieel ondertekend certificaat van de betrokken partijen, en met toekomstwensen van bewoners en kindertekeningen.

Wethouder Robin Hartogh Heys: "Gemeente Smallingerland is blij dat met dit project weer veel mensen in Drachten een nieuwe woning hebben gevonden. Deze nieuwbouwwoningen met een grote diversiteit, liggen prachtig ten opzichte van het centrum en hebben directe toegang tot de Friese meren".

Gezond en duurzaam wonen aan het water
Met In de Luwte creëert VanWonen een duurzame en gezonde nieuwe leefomgeving, waarin de beleving van de seizoenen en het water voorop staan. Bijna alle woningen liggen aan het water of hebben uitzicht over het water. Op alle drie de eilanden in het project komen speelplekken die zijn ontworpen vanuit de historie. VanWonen zal deze speelplekken gaan markeren als rookvrije zones. Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling licht toe: “Wij gunnen het alle kinderen om gezond en dus rookvrij te spelen en op te groeien. Daarom zijn we sinds deze week partner van Rookvrije Generatie. Deze speelplekken in Drachtstervaart zijn de eerste rookvrije zones die we realiseren. Zo werken we aan onze VanWonen-missie: woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties.”

Planning In de Luwte
In de Luwte biedt een grote diversiteit aan woningen. De 20 rijwoningen (fase 1B) worden voor de zomer opgeleverd, en van de 20 twee-onder-een-kapwoningen & vrijstaande woningen (fase 2A) zal de oplevering daarop aansluitend plaatsvinden. In de Luwte is het laatste project in Drachtstervaart. Naar verwachting zullen alle 158 woningen van het project in 2022 verkocht worden.

Henk Troost, directeur van aannemersbedrijf Dons en Troost: “Wij bouwen al jaren in Drachten. Heel mooi dat wij ook deze nieuwe, duurzame en gasloze wijk weer mogen realiseren.”

In de Luwte
Wonen in Friesland op een bijzondere woonlocatie in Drachten: de Drachtsevaart is uitermate geschikt voor iedereen die ruim wil wonen in een groene, ruim opgezette en waterrijke omgeving. Het is dé plaats om een nieuwbouwwoning te kopen direct aan het open vaarwater naar de Friese meren. Er is keuze voor iedereen: rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en kavels. En veel woningen liggen direct aan het water. Met optimale ruimte voor individuele keuzes op het gebied van indeling en comfort creëren wij hier samen met u echt úw thuis.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten