Feestelijke start bouw De Appelboom in Leek

03 maart 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Vandaag is de start bouw van project De Appelboom in Leek feestelijk ingeluid. Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van gemeente Westerkwartier legde symbolisch de eerste steen. Toekomstige bewoners van de 14 ruime eengezinswoningen maakten kennis met elkaar en toostten op hun nieuwe thuis. De Appelboom is een kleinschalige, groene en duurzame invulling in nieuwbouwwijk Oostindie in Leek.


Toostmoment met nieuwe bewoners
De vlaggen werden gehesen en alle aanwezigen proostten op de bouw van dit mooie project. De nieuwe bewoners hebben met elkaar kennis gemaakt. Wethouder Woningbouwprojecten Geertje Dijkstra-Jacobi: “Oostindie blijft een aantrekkelijke wijk om in te wonen. De bouw van dit project De Appelboom voorziet duidelijk in een woonbehoefte. Ik wens de bouwers een voorspoedige bouw en de nieuwe bewoners alvast veel woon- en leefplezier op deze mooie, groene locatie.”

Duurzame woningen: groen, gasloos en energiezuinig
“Na eerdere woningprojecten zoals In de Boog en Oud Hollands Leek is De Appelboom de kers op de taart van de nieuwbouw die wij in deze wijk realiseren. In het plan is aandacht voor een groene en gezonde leefomgeving. Zo zijn de woningen stuk voor stuk gasloos, duurzaam en energiezuinig gebouwd,” vertelt André ten Vergert, VanWonen Directeur.

De Appelboom: 14 nieuwe woningen in Leek
Het project De Appelboom behelst 14 woningen aan de Knip en Appelboom, die op de plek komen waar het tijdelijke schoolgebouw was gevestigd. In deze groen opgezette wijk komen acht twee-onder-een-kapwoningen, een woonblok met twee royale hoekwoningen en vier ruime tussenwoningen. De bouw van de 14 ruime eengezinswoningen startte al in december, zonder feestelijk moment vanwege de toen geldende coronamaatregelen. De architectuur is in typisch Hollandse stijl met baksteencombinaties en speelse gevelvarianten met ramen met roedes, erkers, dwarskappen en een oudhollandse gevelsteen. “Met deze woningen maken we een architectonische knipoog naar het naastgelegen project Oud Hollands. Wij zijn de bouw in december gestart en hopen de woningen begin 2023 op te leveren,” aldus directeur Henk Troost van aannemersbedrijf Dons en Troost.