Hoogste punt Hart van de Waalsprong bereikt

01 februari 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Het gaat hard in Hart van de Waalsprong; het woon- en winkelhart van het nieuwbouwgebied 'Waalsprong’ in Nijmegen. Gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen werken hier samen aan 11.800 m2 winkelruimte en 500 woningen. Begin januari 2022 is het hoogste punt bereikt van woonblok Bliek (B) met 50 sociale huurwoningen die uitkijken op de Graaf Alardsingel. Portaal brengt deze appartementen na de zomer in de verhuur via Entree.nl.


Door de coronamaatregelen is het hoogste punt bescheiden gevierd. AM, VanWonen en Portaal plaatsten een frietkar op het bouwterrein, om zo de bouwers van Janssen de Jong Bouw te bedanken. Zij hebben in deze lastige tijden voortdurend doorgebouwd, waardoor planningen zijn gehaald. 
 
Wonen op een absolute A-locatie
Het belang om door te bouwen is  groot, omdat in Nijmegen een enorme vraag is naar huurwoningen voor één- en tweegezinshuishoudens. Manager Volkshuisvesting Portaal Nijmegen Wieke Van Veldhuizen: "Er komen hier betaalbare woningen voor starters, doorstromers én senioren. Levensloopbestendige woningen die bijdragen aan het creëren van inclusieve buurten waar iedereen thuis is. De woningen zijn gemiddeld 65 m2, met (behalve de begane grond) een doorzon woonkamer-keuken, twee slaapkamers en een inpandige berg/wasruimte. Ruimte voor ontmoeten is er op de brede galerijen, waar ook de buitenruimten zijn. Tussen het appartementencomplex, de parkeergarage (4 lagen) en de gemeenschappelijke fietsenstalling ligt een grote groene strook. Naast het stedelijke karakter is er veel groen in en om het appartementencomplex. We pakken hier in Hart van de Waalsprong onze verantwoordelijkheid om wat te doen aan de woningnood, zodat onze huurders vanaf het najaar heerlijk en comfortabel kunnen wonen, dichtbij alle voorzieningen."  
 
Duurzaam en eigentijdse stadswijk
Hart van de Waalsprong is hét functionele en sociale hart van Nijmegen-Noord. Projectdirecteur van de Ontwikkelingscombinatie René Steman licht toe: “Dit wordt een levendig woon- en winkelgebied met voorzieningen en gemak in de buurt. Naast 500 woningen in vele soorten en maten, komt er een volwaardig en energieneutraal winkelcentrum. Met een Albert Heijn en Aldi en een ‘vers straatje’ met lokale smaakmakers als de bakker, slager, slijter en de groenteboer. Ook is er ruimte voor het landelijke filiaalbedrijf. Er zijn units voor maatschappelijke en paramedische zorgvoorzieningen beschikbaar. Aan het centrale stadsplein komt gezellige horeca met een echt Nijmeegs sfeertje.” 
 
Hart van de Waalsprong wordt duurzaam en energieneutraal. Onder andere het gebruiken van restwarmte van winkels zorgt voor een duurzame bijdrage aan het winkelcentrum. Dankzij een enorme hoeveelheid zonnepanelen op de daken wordt het bovendien een energieneutrale wijk. Lokaal wordt evenveel duurzame energie opgewekt als de woningen en de winkels verbruiken. 
Groene daken maken de woningen hittebestendig en geeft de wijk een groene aanblik. Openbare tuinen en zonnepergola’s zullen niet ontbreken, net als waterpartijen. Bovendien is de wijk altijd goed bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer. 
Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten