Hart van de Waalsprong Nijmegen: 119 appartementen en 11.800 m2 commercieel vastgoed verkocht

25 oktober 2021

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen hebben overeenkomsten getekend met Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Hans Geveling Vastgoed voor Hart van de Waalsprong in Nijmegen. Hans Geveling Vastgoed verwerft het energieneutrale winkelcentrum in Nijmegen-Noord met ruim 11.800 m2 commerciële ruimte. Syntrus Achmea verwerft 119 zeer energiezuinige appartementen namens PME pensioenfonds.


Het tekenmoment vond plaats op vastgoedbeurs Provada in de RAI in Amsterdam. Gerhard Bolk, directeur AM en Alfred Bolks, algemeen directeur VanWonen, tekenden namens Hart van de Waalsprong C.V. Anjelica Cicilia, Acquisition & Development director tekende namens Syntrus Achmea en Hans Geveling namens Hans Geveling Vastgoed. 

Duurzame woningen op aantrekkelijke locatie
Syntrus Achmea koopt 119 appartementen verdeeld over drie blokken. De woningen variëren in grootte tussen de 58 en 134 m2 (gemiddeld 79 m2) en zijn geschikt voor een brede doelgroep, zowel gezinnen als starters, studenten, ouderen en mensen met bijzondere woonwensen. “Mooi om op deze aantrekkelijke locatie een groot aantal duurzame woningen te kunnen toevoegen aan de beleggingsportefeuille van onze klant PME. Goed voor de vele woningzoekenden in Nijmegen en goed voor de deelnemers in het pensioenfonds”, zegt Anjelica Cicilia, Acquisition & Development director bij Syntrus Achmea.

“Alles bij elkaar biedt Hart van de Waalsprong een zeer gevarieerd en compleet programma: koopwoningen, middensegment en vrije sector huurwoningen en 101 sociale huurwoningen. Voor deze sociale huurwoningen sloten we eerder dit jaar al overeenkomsten met de woningcorporaties Portaal en Talis,” aldus René Steman, projectdirecteur namens VanWonen voor Hart van de Waalsprong. 

Innovatief en duurzaam winkelcentrum
Retailondernemer Hans Geveling Vastgoed koopt de commerciële voorzieningen. Naast twee inmiddels verhuurde supermarkten, Albert Heijn en ALDI, gaat het om circa 30 compactere winkel- diensten- en horeca-units. Hart van de Waalsprong is inmiddels gestart met de verhuur van deze units. Hans Geveling licht toe: “Wij ontwikkelen voor de bewoners van Hart van de Waalsprong een innovatief winkelcentrum dat hoog scoort op het gebied van duurzaamheid en betrokkenheid bij de wijk. Het is voor ons een eer om op deze markante locatie een bijzonder winkelcentrum te starten.”

Thijs Huis in het Veld, projectdirecteur namens AM van Hart van de Waalsprong: “Als gebiedsontwikkelaar is het onze passie om betekenisvolle plekken te ontwikkelen en realiseren. Hart van de Waalsprong biedt Nijmegen-Noord een stevig nieuwe impuls. Het wordt hét duurzame en gezonde voorzieningenhart waar al jaren reikhalzend naar wordt uitgekeken.”

Hart van de Waalsprong: het bruisende hart van Nijmegen-Noord
Hart van de Waalsprong is een mixed use gebiedsontwikkeling van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen. Het centrumgebied van Hart van de Waalsprong biedt een gezellige, levendige plek voor de dagelijkse boodschappen en een fijne woonomgeving. Daarnaast wordt Hart van de Waalsprong een zeer vooruitstrevende wijk, met veel aandacht voor duurzaamheid en gezondheid.

 

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten