VanWonen en FOUR-D kopen ontwikkellocatie in KnoopXL Eindhoven

15 juli 2021

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

VanWonen heeft in samenwerking met FOUR-D de locatie Vierlander aangekocht. Het huidige complex ligt aan de Fellenoord in Eindhoven, en is onderdeel van het plangebied KnoopXL. Voor deze ontwikkeling zal Mecanoo het stedenbouwkundige plan en de architectonische uitwerking realiseren.


Icoon aan de nieuwste stadsboulevard

VanWonen en FOUR-D verwachten op deze locatie circa 250 woningen te gaan ontwikkelen met in de onderste bouwlaag een commerciële plint. Bart Arts, projectontwikkelaar VanWonen: “Op de plek van Vierlander zal een levendig en duurzaam icoon gerealiseerd worden, pal aan de nieuwste stadsboulevard van Eindhoven, met een aantrekkelijke mix van wonen, werken en voorzieningen.” Paul Evers, namens FOUR-D: “Gezamenlijk realiseren wij hier als frontrunner de eerste concrete ontwikkeling in de gebiedsvisie KnoopXL. En ook nog eens op een belangrijk kruispunt aan de Fellenoord en de Kruisstraat, tegenover Eindhoven Centraal.”

Ontwikkelvisie Fellenoord

De ontwikkelvisie voor het gebied is in maart door de gemeenteraad van Eindhoven unaniem vastgesteld. KCAP ontwerpt en regisseert in opdracht van en in samenwerking met de gemeente de plannen voor de transformatie van de huidige, monofunctionele stationsomgeving tot een toekomstbestendig, levendig en gemengd stadsdeel. In de ontwikkelvisie komen verschillende ambities en thema’s op het gebied van duurzaamheid bij elkaar: klimaat, energie en circulariteit. Allemaal met als doel om Fellenoord klimaatbestendig en energieneutraal te maken, te voorzien van 100% energie uit duurzame bronnen en van nieuwe circulaire concepten voor bouwmaterialen. De Fellenoord wordt verdicht tot een hoogstedelijk gemengd gebied met een nieuw netwerk van hoogwaardige openbare ruimten en routes voor fietsers of voetgangers. Met de groene oevers van de Dommel als stedelijk recreatiegebied.

“Met dit project zetten we als VanWonen een eerste stap in Noord-Brabant. Samen met onze partner FOUR-D, voor wie Eindhoven thuis is. Dit gezamenlijke project past in onze VanWonen-ambitie om ons werkgebied in Zuid-Nederland te vergroten” aldus VanWonen directeur André ten Vergert.

Samenwerkende partijen

CBRE heeft voor verkoper Fellion Investments de ontwikkelpotentie onderzocht en in kaart gebracht, waarna er gesprekken met gemeente Eindhoven zijn gevoerd over de haalbaarheid ervan. Daarnaast heeft CBRE het Due Diligence werk verricht en de verkoop tot stand gebracht. Taylor Wessing verzorgde de juridische ondersteuning gedurende het verkoopproces.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten