Eerste steen gelegd op bouwplaats nieuwbouwproject De Kernhemer in Ede

12 juli 2021

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Op donderdag 8 juli vond de officiële starthandeling plaats voor de bouw van het nieuwbouwproject De Kernhemer in Ede. Dit project is onderdeel van de nieuwbouwwijk Kernhem aan de noordzijde van Ede. Richard te Vaarwerk, technisch directeur Van Campen Bouwgroep en Mireille Jeurnink, directeur Vastgoedontwikkeling VanWonen, legden de eerste steen als officiële verlate starthandeling van de bouw. Op het terrein wordt al enige tijd gebouwd, maar vanwege Corona was een start bouw moment eerder nog niet mogelijk. Het moment is op video vastgelegd samen met een korte toespraak van wethouder Peter de Pater van de gemeente Ede. De toekomstige bewoners krijgen deze video samen met een verassingspakket thuisgestuurd, zodat er vanuit huis geproost kan worden op een voorspoedige bouw. Zodra Corona het weer toelaat worden de toekomstige bewoners alsnog uitgenodigd om elkaar te ontmoeten op de bouw.  


Ontwikkel Combinatie Kernhem

Richard te Vaarwerk, technisch directeur Van Campen Bouwgroep: “Samen met VanWonen  hebben wij de afgelopen periode “De Kernhemer” ontwikkeld en het is mooi om ter plekke te zien, hoe een virtueel project zich ontpopt tot een mooie woonwijk. Midden jaren ’90 kocht ons bedrijf deze grond met de potentie hier ooit woningen te gaan bouwen. De basis voor onze samenwerking met VanWonen is gelegd einde van de vorige eeuw en wij werken samen onder de naam “Ontwikkel Combinatie Kernhem.”

Mireille Jeurnink, directeur Vastgoedontwikkeling VanWonen: “De animo voor dit project was enorm. Er waren meer dan duizend inschrijvingen voor ‘slechts’ achtentwintig woningen. Een groot compliment dat zoveel mensen hier graag willen komen wonen. ”

Nieuwbouw naar de wens van de klant

Vanaf de opstart van het project zijn de toekomstige bewoners betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van hun nieuwe huis. Dat maakt nieuwbouwproject De Kernhemer zo opvallend en bijzonder. De toekomstige bewoners geven hun nieuwe thuis op De Kernhemer een unieke identiteit door hun persoonlijke wensen en voorkeuren voor hun huis door te geven. Deze worden (grotendeels) overgenomen en verwerkt in de bouw van de woningen. In totaal worden er zes twee-onder-een-kappers, acht hoekwoningen (waarvan sommige met garage) en veertien tussenwoningen ontwikkeld. Een deel hiervan betreft sociale koop.

De Kernhemer is onderdeel van nieuwbouwwijk Kernhem, een wijk waar de natuur volop de ruimte krijgt. Ongeveer een kwart van de totale oppervlakte zal uit natuurlijke landschapselementen bestaan. Er wordt in de hele wijk gezocht naar een combinatie van natuur en recreatieve functies waar de bewoners met veel plezier de natuur kunnen beleven. De oplevering van het nieuwbouwproject De Kernhemer staat gepland vanaf het vierde kwartaal van 2021.

Voor meer informatie over De Kernhemer: https://www.dekernhemer.nl/

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten