Feestelijk start bouw moment voor Janninkkwartier Enschede

11 juni 2021

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Vanwege corona was het vorig jaar niet mogelijk om een feestelijk start bouw moment te organiseren voor de 30 grondgebonden huurwoningen in het Janninkkwartier in Enschede. Inmiddels is de bouw van de woningen gestart. Om hier de verdiende aandacht aan te schenken, is alsnog een officieel moment georganiseerd. Op 10 juni gaven de gemeente Enschede, bouwbedrijf Nijhuis Bouw en gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen het feestelijke startsein voor de bouw van dit deel van de nieuwe stadswijk.


De 30 ruime huurwoningen zijn onderdeel van Het Janninkkwartier, een duurzaam en groen stadshof met in totaal 150 woningen. De 30 huurwoningen worden door VanWonen opgenomen in het eigen woningfonds. Al deze woningen worden duurzaam gebouwd met een EPC-score 0 en aangesloten op het warmtenet. Daarnaast worden de woningen zeer compleet opgeleverd, met luxe badkamer en keuken. De wanden worden voorzien van behang en op de vloeren ligt PVC en laminaat. Ook de tuinen zijn ingericht. Kortom: de toekomstige bewoners hoeven alleen nog maar hun spullen te pakken.

Een aanwinst voor Enschede

Alle betrokken partijen zijn enthousiast over de realisatie van dit mooie deelplan.

“Een van de grootste uitdagingen van Enschede is om talenten vast te houden en aan te trekken. Maar dan moeten er ook passende woningen beschikbaar zijn. De toevoeging van de duurdere huurwoningen van VanWonen helpt om het woningaanbod voor deze groep groter en aantrekkelijker te maken”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat.

Nijhuis Bouw directeur Martin Weghorst: ‘’Wij zijn enorm trots dat wij een bijdrage mogen leveren aan dit gave woningbouw project en daarmee de stad Enschede weer een stukje mooier mogen maken.’’

VanWonen directeur Mireille Jeurnink: “Op deze belangrijke en aansprekende plek in Enschede zijn we bezig om een prachtig project te realiseren. Wat ons betreft echt een aanwinst voor de stad.”

Niet alleen het deelplan, maar ook de fijne samenwerking maakt het mede mogelijk dat Enschede in de loop van het jaar een mooi  woonplan rijker is. VanWonen ontwikkelingsmanager Tom Munter: “De samenwerking met Nijhuis als aannemer, maar ook met de gemeente, verloopt erg goed. We zijn ervan overtuigd dat het een prachtig eindresultaat oplevert”

Verhuur gestart

De verhuur van de woningen is inmiddels gestart. De eerste woningen zijn ook al verhuurd. Stefien Eijssen verhuurmanager VanWonen: “We zijn tevreden over de belangstelling voor het project. Hoewel de oplevering nog een aantal maanden duurt, willen mensen toch graag nu al een plekje bemachtigen in dit mooie project.” Naar verwachting wordt het Janninkkwartier in het laatste kwartaal van 2021 opgeleverd.

Meer informatie over het project of de mogelijkheden voor het huren via: www.hureninjanninkkwartier.nl

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten