VanWonen als nieuwkomer in de top 10 Best Workplaces

09 juni 2021

Publicatie

VanWonen heeft een plaats weten te bemachtigen in de top 10 Best Small Workplaces 2021 in Nederland. Eerder dit jaar werd VanWonen ook al voor de tweede keer uitgeroepen tot ‘Great Place to Work’. De lijst is samengesteld op basis van onderzoek van Great Place to Work.


Great Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de antwoorden van medewerkers op een vragenlijst van 60 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid, doet een organisatie mee voor de lijst. De hoogst scorende organisaties in Nederland zijn op 8 juni erkend middels de titel Best Workplace 2021. Hierbij was VanWonen de enige gebieds- en vastgoedontwikkelaar die voor deze titel in aanmerking kwam.

VanWonen was eerder begin 2021 en in 2020 al uitgeroepen tot ‘Great Place to Work’ organisatie. Dit is een certificering die een organisatie behaalt wanneer meer dan 70% van alle medewerkers een positief oordeel geeft in het medewerkersonderzoek . Om de titel Best Workplace te behalen is ook een positief werkgeversonderzoek (culture audit) vereist. Ondanks de groei die het bedrijf de afgelopen jaren laat zien, vindt VanWonen het belangrijk om alle ruim 50 medewerkers persoonlijke aandacht te blijven geven en oog te houden voor ieders persoonlijke drive en ontwikkeling. Ruimte voor ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke thema’s in werkgeverschap van het bedrijf. Dat vormt samen een waardevolle basis voor alle ambities binnen VanWonen.

Best Work Place in coronajaar

Alfred Bolks, Algemeen Directeur VanWonen: “Wij zijn blij met deze prestatie, juist omdat we elkaar nog nooit zo weinig ‘echt’ hebben gezien zoals het afgelopen jaar. Ondanks alle coronamaatregelen en beperkingen, is het voor ons van belang dat we met zorg en aandacht naar ons team blijven kijken. We willen de beste ontwikkelaar in ons werkgebied zijn en dé werkgever waar medewerkers trots op zijn om voor te werken.”

“Alles begint met vertrouwen, we willen een omgeving creëren waarin iedereen daadwerkelijk het verschil kan maken”, zegt Miranda Venekamp-Brandt, Directeur Marketing, Verkoop en Verhuur VanWonen. “Ons team staan aan de basis van onze dienstverlening en de 9+ klantervaring. We geloven dat er zonder tevreden medewerkers geen tevreden klanten zijn.”

‘Een unieke werkgever die bijdraagt aan de gezondste generatie’

Recent introduceerde VanWonen een ‘Corona Steunpakket’ dat begin 2021 aan alle medewerkers is aangeboden. Hiermee kunnen medewerkers onder meer financiële steun krijgen voor oppas, extra vrije tijd opnemen indien nodig en iedereen een tijdelijk online (streamingdienst) abonnement naar keuze aangeboden om de wintermaanden door te komen. Een mooi voorbeeld waarmee VanWonen laat zien dat het welzijn van haar medewerkers hoog in het vaandel heeft staan, maar ook dat er wordt ingespeeld op de (mogelijke) wensen en benodigdheden van de medewerkers. Dit is ook wat er vanuit de medewerkers terugkomt uit het medewerkersonderzoek: “VanWonen is een unieke werkgever vanwege de vrijheid en verantwoordelijkheid die het haar medewerkers biedt. De drive die er is om te presteren en het betekenisvolle werk waarbij we woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generatie.

Deel dit artikel: