Start bouw woningen “In de Boog” in Leek

21 mei 2021

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

De bouw van nieuwbouwproject In de Boog is officieel van start gegaan in Leek. Hiervoor gaven wethouder mevrouw Geertje Dijkstra -Jacobi, Henk Troost, aannemer Dons en Troost, en Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling het startsein door de vlaggen in top te hijsen. Doordat corona nog altijd aanwezig is, werd het startsein van de 10 rijwoningen en de 6 twee-onder-een-kapwoningen gegeven zonder de aanwezigheid van de toekomstige bewoners. Zij krijgen op een ander moment via een online gemonteerde film te zien dat de start bouw heeft plaatsgevonden. Hierbij ontvangen zij een bubbelspakket, zodat zij vanuit huis kunnen toosten op een voorspoedige bouw.


Na het hijsen van de vlag, bracht wethouder Dijkstra-Jacobi het eerst metselwerk aan voor de buitenspouwbladen. De wethouder over de bouw van het project: “In de wijk Oostindie gaat de bouw gestaag door. Daarmee zetten we mooie in stappen in de woningbouw in de gemeente Westerkwartier. We bieden hiermee woonruimte aan inwoners en woningzoekenden, die graag in de gemeente Westerkwartier willen wonen.”

Gerard Haasjes, Aannemersbedrijf Dons en Troost b.v.: “Voor ons is het een primeur dat we in deze regio mogen bouwen. Het wordt een mooie buurt met een diversiteit aan woningen. We zijn blij dat we in samenwerking met VanWonen ons steentje hieraan mogen bijdragen en dat we ons gezicht mogen laten zien in deze regio. We hopen dat de toekomstige bewoners hier straks met veel plezier kunnen genieten van hun nieuwe woningen.”

Mireille Jeurnink, Directeur Vastgoedontwikkeling bij VanWonen: “Voor dit project werken wij samen met een oude bekende, namelijk aannemer Dons en Troost. Dit is voor ons altijd een fijne samenwerkingspartner. Ze beschikken over moderne en flexibele bouwsystemen en ze luisteren goed naar de wensen van de kopers. Hierdoor is er voor onze klanten veel mogelijk. Daarnaast hebben we al de nodige ervaring in deze wijk en weten we wat onze klanten daar graag willen. Op deze manier kunnen wij vooruit denken en alvast keuzes doorvoeren waarvan we weten dat de klant dit wenst. Zo hebben we bijvoorbeeld al standaard de tweekapper uitgebouwd op de begane grond en voorzien van openslaande deuren.”

Duurzame woningen vanuit een Drentse gedachte

In de Boog is een kleinschalig nieuwbouwproject in Leek. De tien tussen- en hoekwoningen en zes twee-onder-een-kapwoningen zijn gelegen in de wijk Oostindie, De Hoven, uitbreidingswijk van Leek aan de straat Sleutelbloem. De ruime woningen worden stuk-voor-stuk duurzaam gebouwd met een EPC waarde 0. De woningen zijn geheel gasloos en voorzien van een luchtwarmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming op de begane grond en compleet voorzien van kunststof kozijnen. Daarnaast wordt de wijk omgeven door water en véél natuurschoon.

De Hoven/Oostindie wordt ontwikkeld vanuit een Drentse gedachte: dit is te zien aan vele aspecten van de architectuur tot de inrichting van het openbare groen. De sfeer van deze wijk ademt Drentse karakteristieken. Er worden houtwallen aangelegd, bossen geplant en gezellige brinken gecreëerd. Over elk detail is nagedacht. Zo maken van VanWonen en Dons en Troost van de 16 woningen In de Boog in Oostindie een nieuw thuis.

Meer informatie: www.indeboogleek.nl.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten