Afronding gebiedsontwikkeling Ebbingekwartier nadert met start realisatie appartementencomplexen

18 februari 2021

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

In opdracht van gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen wordt deze week door Trebbe gestart met de realisatie van 31 koopappartementen ‘De Kroon’ en de naastgelegen 27 vrije sector huurappartementen in het Ebbingekwartier. Bouwinvest Residential Fund neemt de huurappartementen in portefeuille. De aardbevingsbestendige(re) appartementencomplexen vormen het sluitstuk van een omvangrijke binnenstedelijke gebiedsontwikkeling dat gebouwd is bovenop één van de grootste parkeergarages van Nederland.


Appartementencomplex De Kroon; de stad binnen handbereik en ruimte en comfort
Appartementencomplex De Kroon wordt gebouwd op de hoek van de Bloemsingel en de Kolendrift. Het gebouw telt negen verdiepingen met 31 luxe appartementen in een breed aanbod van drie-, vier- en vijfkamerappartementen. Alle appartementen, in diverse groottes variërend van ca. 80 m2 tot 310 m2, krijgen een (inpandig)balkon/loggia en enkele ook een dakterras. In het complex bevindt zich één van de in-/uitgangen (ingang Bloemsingel) en een voetgangersentree van de onderliggende Boterdiepgarage, die ruimte biedt aan 1200 parkeerplaatsen. Bewoners beschikken over een eigen privé lift vanuit de garage. De Kroon is speciaal ontworpen voor mensen die graag in de stad willen (blijven) wonen, maar ook ruimte en comfort willen ervaren.

Ook vrije sector huur
In een eerder opgeleverd deel van het Ebbingekwartier verhuurt Bouwinvest op dit moment 32 twee- en driekamerappartementen in het vrije sector huursegment. Bouwinvest voegt daar nog 27 appartementen aan toe in deze laatste fase, met woonoppervlakken variërend van ca 65 m2 tot 95 m2. Het verhuurtraject van deze nieuwe huurwoningen zal in het eerste kwartaal van 2022 van start gaan.

Het ontwerp; met een knipoog naar de historie
Het ontwerp van de appartementencomplexen en de al eerder gerealiseerde 37 grondgebonden woningen, van fase 7, verwijzen naar het industriële verleden van de gebouwen die op het CiBoGa terrein stonden. DAAD architecten heeft de kenmerkende elementen uit die bouwstijl vertaald in de ontwerpen. De architectuur is kosmopolisch stoer en strak. Met typische Groninger bakstenen, robuuste constructies in vorm en gevels en fraaie metselwerkprofielen. Ook de 40 appartementen voor Stichting Ebbingehof, die op dit moment worden gerealiseerd, vormen onderdeel van deze afrondende fase. De stichting verhuurt deze appartementen aan gelijkgestemde 50-plussers, die zelfstandig én gezamenlijk wonen en leven. Deze appartementen zijn in samenspraak met en voor Stichting Ebbingehof ontwikkeld.

De Kroon, de kroon op het Ebbingekwartier
“De Kroon maakt het Ebbingekwartier echt af,” vertelt Urbain van het Erve, Projectontwikkelaar bij VanWonen. Het voltooien van deze complexe ontwikkeling geeft een gevoel van trots en ik ben reuze benieuwd naar het resultaat als het geheel straks is opgeleverd. Een mooie ontwikkeling in samenspraak en samenwerking met vele betrokkenen, naar mijn mening een prominente aanvulling voor de stad.” Marjolein Jongerius, Verkoopmanager bij VanWonen: “Groningen heeft het Ebbingekwartier omarmd. De belangstelling voor stedelijk wonen is groot. Zeker op een plek als dit nabij het historisch stadscentrum en op een plek met een bijzondere geschiedenis. We hebben nog  appartementen beschikbaar, echt de allerlaatste kans om in het Ebbingekwartier een huis te vinden.”

Mark Jaspers, Projectmanager bij Trebbe: “Het voortraject met alle ontwikkelpartners liep voorspoedig. Midden in de stad een iconisch plan, met een logistieke uitdaging realiseren en ook nog aardbevingsbestendig(er). Dat vraagt om een goede samenwerking en gedegen vakmanschap.”

Finale fase
De realisatie van de appartementen maakt deel uit van een grootschalige en meerjarige  gebiedsontwikkeling in het Ebbingekwartier die VanWonen in samenwerking met partners, waaronder de gemeente Groningen, DAAD architecten, Moriko Kira Architects, stichting Ebbingehof, ontwikkelende bouwer Trebbe, Bouwinvest, abtWassenaar, Nieman en ITBB heeft ontwikkeld. Het Ebbingekwartier is in diverse fases en verschillende jaren gebouwd en bestaat uit een zeer gevarieerd aanbod van bouwstijlen en woningtypen.

De oplevering van de koopappartementen wordt eind 2022 verwacht. Er zijn nog appartementen beschikbaar in de Kroon. Eind van volgende maand wordt voor de nieuwe bewoners van de Kroon een feestelijk moment rondom de start bouw georganiseerd door VanWonen, samen met de gemeente Groningen en Trebbe.

Meer informatie:
Verkoop: http://www.woneninhetebbingekwartier.nl
Verhuur: http://www.wonenbijbouwinvest.nl

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten