Oplevering duurzame appartementengebouwen Poort van Sneek

19 november 2020

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Deze maand zijn de appartementencomplexen Villa Nova I en Villa Nova II door VanWonen en Aannemersbedrijf Dons en Troost opgeleverd aan de nieuwe eigenaren. Een bijzonder moment voor de nieuwe bewoners van alle 32 koopappartementen, maar ook voor de gemeente Sneek die twee karakteristieke en volledig duurzame gebouwen rijker is. 


De nieuwe bewoners krijgen bij de oplevering onder andere een glossy fotoboekje van de voortgang van de bouw tot aan de voltooiing van hun appartement overhandigd. Francis van der Schoot, Verkoopmanager bij VanWonen: “We hebben met elkaar toegewerkt en toegeleefd naar dit moment. De belangstelling voor het project Poort van Sneek was bij aanvang al groot. Ik kan me dat meer dan voorstellen. Je zult er maar wonen! De reacties van de nieuwe bewoners zijn heel fijn en spreken veel waardering uit voor het proces én uiteindelijke resultaat, waar bewoners ook zelf veel eigen inbreng in hebben gehad. Ik wens eenieder heel veel woongeluk toe.”

Willem Slager, Projectleider bij Dons en Troost is ook heel tevreden over het resultaat, maar ook over de fijne samenwerking met de bewoners en VanWonen. “Er was veel persoonlijk contact, veel betrokkenheid en onderling vertrouwen. Eigenlijk liep alles zoals het zou moeten lopen en ik ben blij met een prachtige oplevering op een werkelijk schitterende locatie.”

Gebouwen met karakter
De appartementen, allen voorzien van een terras of balkon, hebben zicht op het oude stadscentrum van Sneek en op drie beeldbepalende momenten van de stad; de Waterpoort, de Watertoren en de Martinikerk. Poort van Sneek is gebouwd aan het open vaarwater de ‘Geeuw’. De woonoppervlakte van de appartementen variëren van circa 87 tot 175 m2. Op de bovenste verdieping zijn de penthouses gesitueerd. Beide karakteristieke gebouwen zijn ontworpen door TWA Architecten die in hun architectuur rekening hebben gehouden met de historische eigenheid van de binnenstad.

Passend binnen de VanWonen visie op wonen, zijn de woningen zeer luxe afgewerkt en is  veel aandacht besteed aan duurzaamheid en comfort. Zo zijn alle woningen aangesloten op een bodemwarmtepompinstallatie. Door toepassing van vloerverwarming, vloerkoeling en een warmteterugwin ventilatie-installatie krijgen bewoners een zeer comfortabel binnenklimaat. De energievoorziening is gasloos.

De ruimtelijke en lichte opzet, de karakteristieke architectuur en bijzondere ligging maken van Poort van Sneek een fijne woon- en leefomgeving. VanWonen geeft met dit project letterlijk ruimte aan wonen en beleven. Zo wordt zorg gedragen voor de ontwikkeling en realisatie van aantrekkelijke gebieden en steden en worden woningen en leefomgevingen gecreëerd waar iedereen zich thuis voelt.

Meer informatie: www.poortvansneek.nl

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten