VanWonen en Nijhuis Bouw gaan samenwerken in het Janninkkwartier Enschede

31 augustus 2020

Nieuwsbericht

Vorige week ondertekenden Martin Weghorst, Technisch directeur van Nijhuis Bouw en Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Projectontwikkeling de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van 30 vrije sector huurwoningen in het Janninkkwartier in Enschede. De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd en nog dit jaar wordt gestart met de bouw. Vanaf het najaar 2021 kunnen de huurders de woningen betrekken.


Het Janninkkwartier, gelegen aan de Zuiderval in Enschede, is een belangrijke plek in Enschede waar in totaal 150 woningen worden gerealiseerd. Het wordt een nieuw duurzaam en groen stadshof met veel wooncomfort. Op de meest prominente hoek van de Zuiderval met de Getfertsingel ontwikkelt VanWonen 30 huurwoningen die via het eigen Woningfonds verhuurd gaan worden. De ruime en statige woningen, ontworpen door Zecc architecten, worden volledig energieneutraal. De woningen worden aangesloten op het warmtenet en uitgevoerd met vegetatiedak en zonnepanelen.

Vanuit een visie op een gebied realiseert VanWonen leefomgevingen voor iedereen. VanWonen staat voor kwaliteit, van woningen én leefomgeving. Binnen het Janninkkwartier dragen de huurwoningen bij aan de diversiteit aan woonvormen. Passend binnen de VanWonen visie op wonen, worden de woningen zeer luxe afgewerkt en is veel aandacht besteed aan groenbeleving en gezamenlijk ontmoeten.

De verhuur start naar verwachting begin 2021.
Meer informatie: http://www.hureninjanninkkwartier.nl

Deel dit artikel: