Terug

VanWonen verrijkt woningaanbod in Schuytgraaf Arnhem met 64 duurzame woningen

09 juli 2020

Onlangs vond het officiële startsein plaats van de bouw van twee VanWonen projecten in de duurzame wijk Schuytgraaf in Arnhem; Woon aan de Weide en Oosthof. Beide projecten sluiten naadloos aan bij de VanWonen ambitie om duurzame gebieden te ontwikkelen met een eigen karakter en de klantwensen bij de ontwikkeling centraal te stellen. De wijk Schuytgraaf wordt verrijkt met 20 energiezuinige eengezinswoningen in het buurtje Woon aan de Weide. Woonbuurt Oosthof biedt ruimte aan 44 energieneutrale woningen, waarvan 19 vrije sector huurwoningen. Deze huurwoningen worden gerealiseerd in opdracht van het VanWonen Woningfonds.

Feestelijke markering
Wethouder Paping van de gemeente Arnhem verrichtte de officiële openingshandelingen voor de hoogste punt viering van het project Woon aan de Weide en voor de start bouw van  het project Oosthof. Dat deed hij samen met Dirk Jan Klaassen, Commercieel directeur van KlaassenGroep en Miranda-Venekamp-Brandt, VanWonen Directeur Marketing, Verkoop en Verhuur. Voor Oosthof legden wethouder Paping en Miranda Venekamp-Brandt een funderingsbalk als start van de bouw tezamen met Ron Brons, Directeur van Veluwezoom Verkerk. Alle handelingen en interviews met de betrokkenen werden op de bouwlocaties op film vastgelegd. De compilatie hiervan werd gedeeld met de toekomstige bewoners van beide projecten. Zij ontvingen tevens een verrassingspakket als markering van dit heugelijke moment.

Woon aan de Weide
Woon aan de Weide is onderdeel van Buurt aan de Weide en ligt aan de zuidzijde van Schuytgraaf. De komende jaren worden hier verschillende typen woningen gebouwd in verschillende deelbuurtjes, die elk een eigen uitstraling hebben. Met Woon aan de Weide wordt modern wooncomfort, duurzaamheid, levendigheid van de wijk én de rust met elkaar gecombineerd. Het plan bestaat uit 20 ruime nieuwbouwwoningen in een variatie van tussenwoningen, hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Weusten Liedenbaum architecten heeft een klassieke architectuurstijl toegepast, met grote woonoppervlaktes, subtiele variatie per woning en royale tuinen. Toekomstige bewoners hebben meegedacht over de invulling van hun nieuwe woning en woonomgeving. De woonwensen zijn meegenomen en men heeft uit zeer veel bouwkundige opties kunnen kiezen. De realisatie is in handen van KlaassenGroep. De oplevering van het plan wordt eind dit jaar verwacht. 

Oosthof
Oosthof is het eerste deelplan in de wijk Bolderbuurt aan de rand van Schuytgraaf. Het project omvat in totaal 44 eengezinswoningen, waarvan 19 vrije sector huurwoningen (zelfs met twee-onder-één-kappers) en 25 koopwoningen. De bouw van de huurwoningen is in april gestart door Veluwezoom Verkerk. Alle woningen worden volledig energieneutraal en uitgevoerd in herkenbare Scandinavische stijl. Lichte en natuurlijke kleuren, maar ook design, vakmanschap en natuurlijke materialen gaan hand in hand. De nieuwe bewoners gaan wonen in een hofje, wat volledig omgeven wordt door groen. Zo gaat de wijk in het oosten over in de droge ecozone Nevelveld en in het Zuiden in de natte ezozone met een brede watergang. Dwars door de wijk loopt het oude eikenlaantje. De ligging van de wijk met aangrenzend de ecologische zone en Park Lingezegen zorgt voor een relaxed woonlandschap en een natuurinclusieve omgeving. De woningen van Oosthof zijn ontworpen door SVP Architectuur. De oplevering van de eerste huurwoningen wordt voor eind 2020 verwacht. Inmiddels is het VanWonen Woningfonds begonnen met de inschrijvingen voor de huurwoningen. Veluwezoom Verkerk zal deze maand starten met de bouw van de koopwoningen. De oplevering hiervan is mogelijk het eerste of tweede kwartaal van 2021.

Tweede fase: Middenhof
In vervolg op Oosthof (fase 1) gaat ook de 2e fase, project Middenhof, van start. In deze fase worden 41 karakteristieke woningen aangeboden met wederom een Scandinavisch design. In deze fase worden ook levensloopbestendige woningen aan het aanbod toegevoegd. Afhankelijk van de verkoop is de planning dat er begin volgend jaar gestart kan worden met de bouw.

Met de realisatie van de woonomgevingen geeft VanWonen een nieuwe impuls aan de duurzame wijk Schuytgraaf. De woningen en leefomgeving sluiten niet alleen naadloos aan op de wensen van de toekomstige bewoners, maar het biedt hen eveneens een huis dat klaar is voor de toekomst.

Meer informatie:
http://www.woonaandeweide.nl
http://woneninoosthof.nl

Foto bij funderingsbalk: Project Oosthof
Foto op de bouwplaats: Project Woon aan de Weide 

Deel dit artikel: