Terug

Oplevering energieneutrale huurwoningen Huren aan de Dijk Arnhem

24 maart 2020

Bij VanWonen vinden mensen altijd een thuis, of ze nu kopen of huren. Vorige week is het eerste deel van 22 energieneutrale huurwoningen in de Arnhemse nieuwbouwwijk Schuytgraaf door KlaassenGroep opgeleverd aan VanWonen. Bijna een jaar geleden was de PROVADA het decor voor de ondertekening van de aannemingsovereenkomst tussen VanWonen en KlaassenGroep. Inmiddels zijn de woningen in veld 3 gereed voor verhuur. De verhuur via het VanWonen Woningfonds, in nauwe samenwerking met NMG Vastgoed, verloopt voorspoedig. Veruit de meeste woningen zijn al verhuurd, de laatste paar woningen zijn onder optie.

Duurzame wijk
De wijk is trendsetter op het gebied van schone energie. Met het milieuvriendelijke stadswarmtenet van Vattenfal, de fietspaden en de typisch Arnhemse elektrische trolleybus, draagt ze bij aan een duurzame omgeving. De energieneutrale huurwoningen maken onderdeel uit van een volledig duurzame woonbuurt (Locatie 3.0) en passen binnen het VanWonen duurzaamheidsbeleid waar energieneutraal ontwikkelen, voor zowel koop- als huurwoningen, de norm is. De 22 huurwoningen zijn van diverse natuurvriendelijke maatregelen voorzien; regenwater komt terug in de natuur, mussen krijgen de ruimte in een ‘mussenvide’ en op het dak van elke tuinberging ligt sedum. Dat zorgt op warme dagen voor verkoeling en houdt regenwater langer vast. Alle woningen zijn voorzien van PV-panelen en zijn volledig gasloos.

Op en top kwaliteit
Vanuit een visie op een gebied realiseert VanWonen leefomgevingen voor iedereen. VanWonen staat voor kwaliteit, van de woningen én leefomgeving. Tussen de natuur en voorzieningen, landelijkheid en bereikbaarheid is het in Schuytgraaf bijzonder prettig wonen. Toekomstige bewoners krijgen een luxe uitgevoerde woning. De woningen variëren van 117 tot 125 m2 woonoppervlakte en zijn voorzien van een luxe keuken en badkamer, drie slaapkamers, een tuingerichte woonkamer en een ruime zolder. Elke woning beschikt over vloerverwarming op de begane grond.

Ook koopwoningen
In veld 22B van Schuytgraaf wordt momenteel het project Woon aan de Weide bestaande uit 20 koopwoningen gerealiseerd. Zowel deze woningen als de huurwoningen zijn ontworpen door Weusten Liedenbaum Architecten en worden gerealiseerd door KlaassenGroep. De koopwoningen worden gebouwd tussen de Metamorfosenallee en de Marasingel en bestaat uit 8 tussenwoningen, 10 hoekwoningen en 2 twee-onder-een-kapwoningen.

http://www.hurenaandedijk.nl
http://www.woonaandeweide.nl

Deel dit artikel: