Terug

VanWonen geeft versneld invulling aan groeistrategie

20 februari 2020

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen heeft een nieuwe grootaandeelhouder aangetrokken waardoor zij haar groeistrategie als Nederlandse ontwikkelaar versneld kan uitbouwen. De voormalig aandeelhouders in VanWonen, verenigd in het Quadrum Habitat Fonds, hebben op 19 februari 2020 hun gehele aandelenpakket overgedragen aan vastgoedfonds ActivumSG Fund VI, dat wordt beheerd door ActivumSG Capital Management. Het VanWonen management continueert zijn positie als aandeelhouder. Nadere financiële details worden niet bekend gemaakt. 

Quadrum Habitat Fonds, gemanaged door Quadrum Capital, heeft met haar deelname vanaf de start van VanWonen, een substantiële bijdrage geleverd aan de snelle ontwikkeling van de onderneming en ondersteunt met deze transactie de ambitieuze groei. VanWonen oprichter en Algemeen Directeur Alfred Bolks: “Wij zijn al onze aandeelhouders van het eerste uur veel dank verschuldigd voor hun vertrouwen en zijn ze zeer erkentelijk voor hun support in deze strategische belangrijke transactie.” 

ActivumSG
ActivumSG is een Europese vermogensbeheerder met vestigingen in Londen, Berlijn, Frankfurt en Madrid. Zij richt zich op vastgoed(gerelateerde) investeringen in een aantal Europese landen, met een grote aanwezigheid in Duitsland en Spanje. 

Alfred Bolks: "We zijn verheugd om samen met onze nieuwe partner verder te gaan. We zijn in staat nog meer waarde toe te voegen door mee te investeren in grotere en complexe gebiedsontwikkelingen en vastgoeduitdagingen, waarin we eveneens onze duurzaamheidsambities kunnen realiseren. Zo kunnen we nog meer van betekenis zijn voor onze partners door een antwoord te bieden op onder andere het enorme woningtekort en klimaatuitdagingen. En we blijven doen waar we goed in zijn, het realiseren van een ‘thuis’ voor onze klanten.”

Financieel Directeur VanWonen Chris Stam: “Het vastgoedspecialisme, de fondsstructuur en de ervaring van ActivumSG met het ondersteunen van de groei van ondernemingen passen goed bij onze organisatie. De samenwerking maakt dat we onze groei kunnen doorzetten met behoud van ons eigen profiel. De gedeelde visie op de lange termijn resulteert in een grote diversiteit aan projecten. We kijken met veel vertrouwen naar de toekomst.”

VanWonen is begin 2017 gestart als onafhankelijke gebieds- en vastgoedontwikkelaar en is sindsdien snel gegroeid. Het VanWonen team is in 3 jaar tijd uitgegroeid van 12 naar ruim 40 werknemers. In 2019 verkocht VanWonen ongeveer 600 koop- en huurwoningen en realiseerde zij een bruto omzet van ca. 120 miljoen euro. In 2020 verwacht zij 800 woningen te verkopen. 

Quadrum Capital en VanWonen hebben zich laten begeleiden door corporate finance adviseur Rothschild & Co. De overige betrokken adviseurs in deze transactie zijn Deloitte, NautaDutilh en Atlas Taxs Lawyers. ActivumSG wordt geadviseerd door Greenberg Traurig, Cushman & Wakefield en PricewaterhouseCoopers. 

Deel dit artikel: