VanWonen levert negende fase Ebbingekwartier op aan Bouwinvest

19 februari 2020

Nieuwsbericht

VanWonen levert vandaag de negende fase van het nieuwbouwproject Ebbingekwartier in Groningen op aan het Bouwinvest Residential Fund. Het betreft 32 vrije sector huurappartementen en circa 590 m2 commerciële ruimte. De verhuur van het complex, gevestigd aan het Boterdiep in Groningen, is inmiddels gestart. Met de oplevering aan Bouwinvest faciliteert VanWonen in de enorme vraag naar woningen, met name in de stad Groningen.


VanWonen ontwikkelde dit gebouw aan de rand van het historisch stadscentrum van Groningen en in de nieuwbouwontwikkeling ‘het Ebbingekwartier’. TEAM 4 Architecten heeft dit markante nieuwbouwcomplex met 32 twee- en driekamer huurappartementen verdeeld over 4 woonlagen ontworpen. De realisatie is in handen van Hesco Bouw. Op de begane grond zijn er diverse commerciële ruimtes waaronder het toekomstig VanWonen kantoor, een kinderdagverblijf van SKSG en nog een beschikbare bedrijfsruimte van circa 90 m2.  

Binnenstedelijke gebiedsontwikkeling
Op het voormalige Circus-, Boden- en Gasterrein vlakbij het historisch centrum in Groningen ontwikkelt VanWonen met de gemeente Groningen het Ebbingekwartier. Het plan Ebbingekwartier, van in totaal 221 woningen, bestaat uit diverse deelprojecten en ontvouwt zich sinds 2015 tot een volledig nieuwe wijk met een diversiteit aan stadsvilla’s, hofwoningen, herenhuizen en voorzieningen zoals horeca, een stadstrand en diverse culturele activiteiten.  

Vernieuwde woon- en werkomgeving  
Naast het Ebbingekwartier werkt VanWonen ook op andere plekken in Groningen actief aan het creëren van een vernieuwde woon- en werkomgeving. Onlangs is het Oosterparkkwartier opgeleverd met 97 koop- en 22 huurwoningen. Ontwikkelt zij het plan De Meeuwen met 68 koop- en 17 huurwoningen en zijn er voor de Eemskanaalzone plannen voor de ontwikkeling van een nieuw stedelijk gebied. Zo draagt VanWonen een steentje bij aan de enorme woningopgave waar Groningen voor staat.

Meer informatie: hureninebbe.nl (appartementen) / www.fundainbusiness.nl (Boterdiep)

Deel dit artikel: