Terug

30 vrije sector huurwoningen in stadshof Janninkkwartier Enschede een stap dichterbij

22 januari 2020

Het aanbod van woningen in stadshof Janninkkwartier is opnieuw uitgebreid. Vandaag ondertekenden wethouder Jeroen Diepemaat, namens de gemeente Enschede en Mireille Jeurnink, namens VanWonen, de contracten voor de ontwikkeling van 30 vrije sector huurwoningen. ‘Met de huurwoningen van VanWonen wordt het Janninkkwartier de meest duurzame binnenstedelijke ontwikkeling van Enschede en misschien wel van de Regio’, aldus wethouder Diepemaat. De woningen maken onderdeel uit van een omvangrijker, duurzaam en groen stadshof met 70 koopwoningen en 52 kavels.

Aan de rand van het centrum van Enschede, op de hoek van de Getfertsingel en Zuiderval, ontwikkelt VanWonen 30 vrije sector huurwoningen. Het worden huurwoningen tussen 140 en 170 m2 met 3 tot 4 slaapkamers, in het hogere huursegment. De huurwoningen worden door VanWonen opgenomen in het eigen Woningfonds. Aan deze woningen, gelegen op een zichtlocatie, worden stringente welstandseisen vastgesteld. Betrokken architect Marnix van der Meer van Zecc Architecten: ‘Het wordt een gesloten bouwblok met grote huurwoningen in een robuuste hoogwaardige architectuur. Het plan krijgt een stedelijke allure, met ruimtelijke woningen en veel aandacht voor water en groen. Het plan omvat brede ondiepe woningen met veel daglicht en brede tuinen, 4-laagse woningen met vide en wonen over twee bouwlagen en bijzondere hoekwoningen.’

Tom Munter, projectontwikkelaar bij VanWonen: ‘We zijn geslaagd om met partijen tot een mooi deelplan te komen. De woningen worden volledig energieneutraal. De woningen worden aangesloten op het warmtenet en worden uitgevoerd met vegetatiedak en zonnepanelen en sluiten daarmee volledig aan op het stedenbouwkundig plan. Daarin is veel aandacht besteed aan onder andere groenstedelijk woonmilieu en klimaatadaptie.’ 

De huurwoningen krijgen naast een eigen tuin een gezamenlijke binnentuin. Deze ruimte wordt een plek voor ontmoeten. Daarnaast wordt de binnentuin ingezet voor opvang en infiltratie van hemelwater en het tegengaan van hittestress. Naar verwachting start de bouw van de huurwoningen eind dit jaar. Medio 2021 verwacht VanWonen te starten met de verhuur van de woningen. 

Meer informatie over het Janninkkwartier 
Foto: Formeel moment; ondertekening door Jeroen Diepemaat, wethouder Gemeente Enschede en Mireille Jeurnink, Directeur Projectontwikkeling VanWonen. 

Deel dit artikel: