Terug

Bouw Woonkansen in Wetering Zwolle gestart

03 december 2019

Gisteren zijn de eerste bouwwerkzaamheden gestart van de 61 woningen van het project Woonkansen in Wetering in de wijk Stadshagen. Alle woningen worden energieneutraal gebouwd. projectontwikkelaar Luuk Alferink (VanWonen) en projectleider Berend Jan van der Steeg (Van der Steeg Ontwikkelen en Bouwen) hebben het eerste grondwerk verzet. 

Luuk Alferink, projectonwikkelaar VanWonen: "Ik ben met name trots op hoe we als ontwikkelteam (aannemer, architect, verkoop en ontwikkeling) alle eisen in dit fantastische plan hebben kunnen samenbrengen. Een van deze uitdagingen was bijvoorbeeld om een aantal woningen in het betaalbaardere segment te ontwikkelen. Dat hebben we met elkaar kunnen realiseren. Kortom, een geslaagd project."

De nieuwe woonbuurt met 46 rijwoningen, 12 twee-onder-een-kapwoningen en 3 vrijstaande woningen wordt gebouwd in een ruim omgezette wijk nabij de Milligerplas gelegen aan de rand van Stadshagen. Woonkansen in Wetering wordt een gevarieerde wijk met een eigen karakter. In het ontwerp van Architect De Bruin uit Zwolle is rekening gehouden om alle woningen een moderne, maar toch warme uitstraling te geven met de juiste verhoudingen en aandacht voor detail.

Toekomstige bewoners krijgen een energieneutrale woning. Elke woning beschikt over een innovatief verwarmingssysteem. Tussenwoningen hebben een luchtwarmtepomp. De twee-onder-een kap- en de vrijstaande woningen beschikken over een bodemwarmtepomp. In combinatie met zonnepanelen levert dit de nodige warmte en energie op. Daarnaast is rekening gehouden met klimaatbestendige factoren. Regenwater wordt zoveel mogelijk naar wadi’s en watergangen afgevoerd. De woningen aan de autovrije wadi’s hebben kleine verspringingen, wat goed past bij het groene karakter van de Wetering. Enkele woningen krijgen een mooie overgang naar het groen in de vorm van een pergola met begroeiing.

Meer informatie: http://www.woonkanseninwetering.nl

Deel dit artikel: