Terug

Scandinavisch wonen in Oosthof Arnhem

15 november 2019

Lichte en natuurlijke kleuren, design, vakmanschap, functionaliteit en natuurlijke materialen, dat is waar je aan denkt bij Scandinavisch wonen; een oase van rust. VanWonen werkt aan de ontwikkeling van 44 diverse grondgebonden woningen met ‘Nordic Living’ als uitgangspunt in het project Oosthof in de wijk Bolderbuurt. In deze ruim opgezette wijk, aan de rand van Schuytgraaf komen 25 koopwoningen. Op basis van resultaten uit de woonwensen enquête is besloten om daarnaast 19 woningen te realiseren als vrije sector huurwoningen. Deze woningen worden verhuurd door het VanWonen Woningfonds. De woningen worden volledig energieneutraal. Het project Oosthof vormt het eerste deelplan in de wijk Bolderbuurt.

Woonlandschap in balans
De Bolderbuurt verrijst in het Zuiden van Schuytgraaf, grenzend aan de ecologische zone en Park Lingezegen. De ligging op de grens van de wijk en het park zorgt voor een relaxed woonlandschap. Er worden de komende jaren verschillende deelbuurtjes ontwikkeld en tal van woningen die net even anders zijn, maar samen wel een heel evenwichtig beeld scheppen. Alle voorzieningen zoals scholen, sport, zorg, winkels en openbaar vervoer zijn om de hoek.

Wonen op een hof
Bolderbuurt is vernoemt naar het kleine dorp uit het (kinder)boek van Astrid Lindgren: ‘Wij uit Bolderburen.' Een klein dorp met maar drie boerderijen. Waar altijd wat te doen is. De sfeer is ontspannen, mensen groeten elkaar en het avontuur lijkt nooit ver weg omdat de wijk wordt omsloten door prachtig groen waar je urenlang kunt dwalen, struinen en ontdekken. Zo gaat de wijk in het oosten over in de droge ecozone Nevelveld, in het Zuiden in de natte ecozone met de brede watergang en dwars door de wijk loopt het oude eikenlaantje. En dan de woningen. Juist in Bolderbuurt krijgen die alle ruimte en vallen extra op door de gekozen Scandinavische architectuurstijl met hout en duidelijke kleuren met een aards karakter.

Wonen in Oosthof is donderdag 14 november in de verkoop gegaan. Het project is in samenwerking met SVP Architectuur en Stedenbouw en Veluwezoom Verkerk Bouw B.V. 

Meer informatie:
www.woneninoosthof.nl
www.bolderbuurt.nl

Deel dit artikel: