Terug

VanWonen opdrachtgever in SMARTCirculair Challenge

14 oktober 2019

VanWonen heeft zich ingeschreven als opdrachtgever voor de landelijke SMARTCirculair Challenge die eind vorige week officieel van start ging. Met de ontwerpopdracht ‘de toekomst van de gebouwde omgeving: circulariteit in de particuliere seriematige woningbouw’ gaat VanWonen samen met een team van 60 jonge bouwtoppers van Deltion College uit Zwolle de uitdaging aan om te komen tot baanbrekende ideeën over circulair ontwerpen. Daarmee gaan ze in de ontwerp/bouwwedstrijd de strijd aan met 18 andere studententeams met 250 studenten.

Initiatiefnemer Marcel de Ruiter, manager Duurzaamheid en Innovatie bij VanWonen: “De uitdaging is om tot spraakmakende en creatieve vernieuwing te komen in deze toch wel ingewikkelde opgave waar de seriematige particuliere woningbouw ten aanzien van circulariteit voor staat. Ik vind het prachtig om jonge studenten mee te nemen in deze zoektocht. Ze kijken vaak verder dan de klassieke bouwideeën en kunnen met vernieuwende concepten komen. Ze zijn onze toekomst. Het is daarom zo belangrijk om het onderwijs hieraan te koppelen”.

SMARTCirculair is de nationale ontwerpwedstrijd waar multidisciplinaire MBO studententeams strijden om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende en circulaire ontwerp. SMARTCirculair draagt niet alleen bij aan de multidisciplinaire ontwikkeling van de studenten, maar ook aan het behalen van klimaatdoelen, Human Capital Agenda, regionale economie en stimulering van instroom van jongeren in de techniek. De uitkomsten van het onderzoek vanuit SMARTCirculair zijn te verwachten in mei 2020. De finale is in juni 2020.

Foto: Enkele afgevaardigden uit het team van Deltion College tijdens de officiële aftrap van SMARTCirculair.

Deel dit artikel: