Terug

Energieneutraal ontwikkelen de norm

10 oktober 2019

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen VanWonen. Eigenlijk is het elke dag ‘Dag van de Duurzaamheid’, maar vandaag staan we er extra bij stil.

Alfred Bolks, Algemeen Directeur VanWonen: “In onze route naar een CO2 neutrale onderneming en het thema rondom stikstof emissie reductie, hebben we in ons duurzaamheidsbeleid vastgesteld dat we standaard inzetten op energieneutraal ontwikkelen voor zowel onze koop- als onze huurwoningen. VanWonen wil élke woning een EPC 0 woning laten zijn en waar mogelijk ontwikkelen we Nul-op-de-Meter. We beperken ons dus niet tot de regelgeving, maar gaan verder. We doen dit onder meer al in projecten Woonkansen in Wetering Zwolle, Morgendauw Zwolle, Seahorse Hengelo, Schuytgraaf Arnhem en Steenbrugge Deventer.

Alfred: “Dit vraagt een andere benadering van naar de gebouwde omgeving kijken. Niet alleen voldoet een energieneutrale woning aan de energienormen van de toekomst, maar een bewoner houdt ook een blijvend lage energierekening én draagt bij aan mindere emissies. De bewoner krijgt een comfortabele, energiezuinige woning en is daarmee voorbereid op de toekomst. En daar doen we het voor. VanWonen wil woningen en leefomgevingen realiseren voor een lange periode. Die met minimale aanpassingen ook in de verdere toekomst aan alle wensen en eisen voldoen”.

Deel dit artikel: