Start verkoop Hof van Breezicht Zwolle

01 oktober 2019

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Eind vorige week vond de start verkoop van het nieuwbouwproject Hof van Breezicht in Zwolle plaats. VanWonen ontwikkelt aan de Noordzijde van de wijk Stadshagen een bijzonder groen woonproject van in totaal 91 woningen, onderverdeeld in rijwoningen, twee-onder-één-kappers en semi-vrijstaande woningen. Blikbepalend voor de wijk zijn veelvuldig toegepaste houten gevels in traditionele houtkleuren, waardoor de woningen opgaan in de natuur.


Natuurlijk woonlandschap
De toekomstige wijk Hof van Breezicht grenst aan de Mastenbroekenpolder en de Milligerplas. Dit betekent wonen bij het water, omgeven door rust, ruimte en groen. Dankzij de slimme ligging van de woningen, zonder verkeer voor de deur, ontstaat een weids opgezette woonwijk met ‘buurtse’ sferen. Vrij, onafhankelijk en tegelijkertijd betrokken en sociaal. Dankzij een uitgekiend ensemble van bomen, hagen, grassen, planten en wadi’s ontstaat een woonomgeving als een natuurlijk woonlandschap.

Architectenbureau Attika Architekten heeft de meeste woningen door de houten gevelbekleding een vriendelijke en vakantieachtige sfeer meegeven, passend in de groene omgeving. Er zijn enkele hoekwoningen met een riante uitbouw, maar ook andere woningen zijn ruim bemeten. De meeste woningen hebben een tuin op het zuiden. Architect Rickerd van der Plas: “Zo’n buitengebied is heel bijzonder, dat moet je benutten”. “Wij architecten zeggen dan altijd: “Trek buiten naar binnen, dan bevorder je de natuurlijke omgeving, de sociale contacten en binding met de omgeving. Hof van Breezicht wordt een echte buurt. Tegelijkertijd is de wijk dermate ruim omgezet dat je je zo vrij als een vogel voelt. Het project klopt gewoon”, aldus Van der Plas.  

Met oog voor duurzaamheid
Alle woningen worden duurzaam gebouwd en zijn energieneutraal (EPC 0) en daarmee is de toekomstige bewoner voorbereid op de toekomst. Vloerverwarming, zonnepanelen en een warmtepomp zijn standaard gefaciliteerd. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige isolatie en milieu-gecertificeerde materialen. Er komen geen gasaansluitingen; energievoorziening gebeurt geheel elektrisch. Gunstig voor zowel het energieverbruik, de woonlasten als de mogelijkheden voor een lagere hypotheek.

Ook rondom de woningen is het plan duurzaam. Zo zorgen wadi’s voor een natuurlijke regenwaterhuishouding en zijn enkele kopwoningen voorzien van nestfaciliteiten.

De verwachting is dit jaar nog te starten met de bouw. De realisatie van Hof van Breezicht gaat verricht worden door PHB uit Deventer.

Meer informatie: http://www.hofvanbreezicht.nl

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten