Terug

Start bouw duurzame en gasvrije appartementen Poort van Sneek

29 augustus 2019

In aanwezigheid van wethouder Stella van Gent van de gemeente Súdwest-Fryslân, de betrokken (bouw)partijen en toekomstige bewoners, werd gisteren tijdens een feestelijke bijeenkomst het officiële startsein gegeven voor de bouwwerkzaamheden aan de IJlsterkade in Sneek; het project Poort van Sneek. Daar heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen 32 koop appartementen, verdeeld over 2 woongebouwen Villa Nova I en Villa Nova II, ontwikkeld. 

Wonen aan het water vlakbij de historische binnenstad
Poort van Sneek ligt op loopafstand van de binnenstad van Sneek en aan het open vaarwater ‘de Geeuw’, waar jaarlijks vele boten doorheen varen. De appartementen hebben zicht op het oude stadscentrum en de drie beeldbepalende monumenten van de stad: de Waterpoort, de Watertoren en de Martinikerk. Bewoners hebben de luxe voordelen van nieuwbouw, maar toch de verbondenheid met de historische binnenstad. TWA Architecten uit Burdaard hebben de appartementen dan ook ontworpen met een knipoog naar het verleden. Het karakter van de beide gebouwen sluit zodoende fraai aan bij de eigenheid van de binnenstad.

Duurzaam en gasloos
In de ontwikkeling van het project is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De appartementen worden aangesloten op een warmtepompinstallatie met aardwarmte, waarmee de woningen worden verwarmd (vloerverwarming) en van warm tapwater worden voorzien. Met dit systeem is het ook mogelijk om te koelen middels vloerkoeling. De woningen worden uitgevoerd met een WTW ventilatie-unit waardoor een bijzonder laag energieverbruik wordt gerealiseerd. De appartementen worden gasloos opgeleverd.

Naar verwachting worden de koopappartementen eind 2020 opgeleverd. De realisatie is in handen van Aannemersbedrijf Dons en Troost uit Staphorst.

Meer informatie: www.poortvansneek.nl


Beeld: Officieel startsein van de bouw; begraven van tijdscapsule in de toekomstige bouwgrond.
Links: directeur Henk Troost van Aannemersbedrijf Dons en Troost. Midden: wethouder Stella van Gent van de gemeente Súdwest-Fryslân. Rechts: Algemeen directeur Alfred Bolks, VanWonen.

 

Deel dit artikel: