Terug

Theatervoorstelling en expositie in teken van 200 jaar Willemsvaart

19 juli 2019

De Willemsvaart is jarig! Precies 200 jaar geleden werd er flink gegraven in Zwolle om een belangrijke waterweg aan te leggen: de Willemsvaart. Een belangrijk moment in de geschiedenis van Zwolle. De historie van de Willemsvaart is medebepalend hoe VanWonen de herontwikkeling van het Spoorzone gebied vormgeeft. Hoe kunnen we daar nu op een betere manier bij stilstaan dan aan de Willemsvaart zelf; de thuisbasis van VanWonen met in haar achtertuin Gerrits Tuin. Deze zomer staat Gerrits Tuin voor een breed publiek in het teken van verhalen van vroeger die betekenis geven aan het leven van nu en inspiratie geven voor morgen.

Van 20 augustus tot en met 24 augustus wordt in Gerrits Tuin door Theaterproductie Verzand het meeslepende verhaal vertelt dat verscholen ligt in de geschiedenis van de Willemsvaart. Over de langgekoesterde wens van Zwolle om toegang te krijgen tot de IJssel en verbinding met andere steden. Het gaat over doorzettingsvermogen, menselijke tragedie en triomf. Over het harde werk van Lodewijk Napoleon, zijn tragische aftocht en het daarmee stilvallen van de vaart. Vanuit een 360-graden opstelling wordt de bezoeker meegezogen in het verhaal met veel verrassende elementen. Ruig en onvoorspelbaar. Net als het water van toen…

Theatervoorstelling Verzand is een coproductie van theatergroepen De Jonge Honden en Gajes. De première avond vindt plaats op dinsdag 20 augustus om 21.00 uur. Meer informatie en tickets voor de theatervoorstelling: https://www.gerritstuin.nl/nieuws/theatervoorstelling-verzand/

Expositie Zwolle aan Zee
Voor de aanvang van de theatervoorstelling kan publiek een bezoek brengen aan de expositie Zwolle aan Zee bij RAW space. Deze expositie van Allemaal Zwolle geeft een kijkje achter de schermen. Met animaties, film en historisch fotomateriaal wordt een duidelijk beeld gegeven van de geschiedenis op en om de Willemsvaart.

Meer informatie:
www.200jaarwillemsvaart.nl  

Beeld:
De samenwerking voor het Theaterproject 200 jaar Willemsvaart in Gerrits Tuin werd met de ondertekening door VanWonen en Theatergroep de Jonge honden bekrachtigd.  
Foto: Jan Amse

Deel dit artikel: