Terug

Zomeravondconcert in Gerrits Tuin

22 juni 2019

Op de langste dag en de officiële start van de zomer vond op vrijdagavond 21 juni het allereerste zomeravondconcert in Gerrits Tuin plaats. Een paar honderd bezoekers kregen een avondvullend programma gepresenteerd met een bijzonder repertoire van het Zwolse a-capellamannenkoor ‘de Koorbazen'. De Meander Bigband trapte af met een opzwepend voorprogramma.

Bezoekers haalden hun hart op met een voortreffelijk optreden van de jonge Meander Bigband talenten met aansluitend de hoofdshow van de Koorbazen. Deze show was al meerdere malen uitverkocht. De Koorbazen brachten een indrukwekkend oeuvre van verschillende muziekstijlen en klanktechnieken, zoals klassiek, rock, pop en hiphop.

Het openluchtconcert is een mooi initiatief, passend in het thema cultureel ontmoeten. Drie jaar lang is er in Gerrits Tuin ruimte voor initiatieven die te maken hebben met circulair leven, innovatief ondernemen en cultureel ontmoeten. Gerrits Tuin is het vervolg op het cadeau aan de stad, dat VanWonen in het voorjaar van 2018 ter ere van haar 1-jarig bestaan gaf. Gerrits Tuin is een tijdelijke invulling achter het VanWonen kantoor aan de Willemsvaart 21. Over een aantal jaar ontstaat op deze locatie een nieuw stedelijk stukje stad voor de (nieuwe) Zwolse Stedeling. 

Meer informatie: www.gerritstuin.nl.

 

Deel dit artikel: