Terug

Start verkoop Woonkansen in Wetering – Zwolle

12 juni 2019

Op woensdag 12 juni start VanWonen met de verkoop van 61 energieneutrale grondgebonden eensgezinswoningen Woonkansen in Wetering te Zwolle. De nieuwe woonbuurt met 46 rijwoningen, 12 twee-onder-een-kapwoningen en 3 vrijstaande woningen wordt gebouwd in een ruim omgezette wijk nabij de Milligerplas gelegen aan de rand van Stadshagen.

Woonkansen in Wetering wordt een gevarieerde wijk met een eigen karakter. In het ontwerp van Architect De Bruin uit Zwolle is rekening gehouden om alle woningen een moderne, maar toch warme uitstraling te geven met de juiste verhoudingen en aandacht voor detail. De realisatie van de bouw is in handen van Van der Steeg Ontwikkelen en Bouwen uit Genemuiden. De start van de bouw staat gepland voor eind 2019. Energieneutraal wonen kan vanaf € 215.000 euro v.o.n.

Het project is ontwikkeld met veel aandacht voor duurzaamheid, de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van de woningen is 0. Elke woning beschikt over een innovatief verwarmingssysteem. Tussenwoningen hebben een luchtwarmtepomp. De twee-onder-een kap- en de vrijstaande woningen beschikken over een bodemwarmtepomp. In combinatie met zonnepanelen levert dit de nodige warmte en energie op. Daarnaast is rekening gehouden met klimaatbestendige factoren. Regenwater wordt zoveel mogelijk naar wadi’s en watergangen afgevoerd. De woningen aan de autovrije wadi’s hebben kleine verspringingen, wat goed past bij het groene karakter van de Wetering. Enkele woningen krijgen een mooie overgang naar het groen in de vorm van een pergola met begroeiing.

Voor meer informatie over het project Woonkansen – Wetering:
https://www.woonkanseninwetering.nl/

Deel dit artikel: