Terug

Start bouw Parkpoorten

04 april 2019

Op woensdag 20 maart vond de feestelijke start bouw plaats van Park Zuidbroek in Apeldoorn. Wethouder Willems ging samen met de kopers van de 2000e woning van Zuidbroek een tijdscapsule met wensen voor de toekomst begraven. Daarna werd gezamenlijk getoost op de toekomst en prettig wonen. Het bijzondere was dat toekomstige bewoners nu al kennis konden maken met elkaar. VanWonen maakt dit project mogelijk. Alfred Bolks, algemeen directeur VanWonen en Stephan Weghorst, algemeen directeur bouwbedrijf BHP gaven een speech en wensten allen bewoners veel woongeluk.

Park Zuidbroek
Wonen in Park Zuidbroek is een project van gebiedsontwikkelaar VanWonen. Het project omvat in totaal 59 eengezinswoningen in de wijk Zuidbroek. Deze woningen zijn onderverdeeld in 33 koopwoningen en 26 vrije sector huurwoningen. De vrije sector huurwoningen worden gerealiseerd in opdracht van het VanWonen Woningfonds.  Het project is het sluitstuk van Parkpoorten. Parkpoorten is één van de deelgebieden binnen de woonbuurt Het Mozaïek.

Koop- en huurwoningen
De verkoop van het project is in juli 2018 gestart. De bouw van de eerste woningen is in november 2018 gestart. In februari 2019 is PHB tevens gestart met de bouw van de eerste koopwoningen. De oplevering van de eerste huurwoningen staat gepland voor begin juli 2019. Op 20 maart a.s. start het Woningfonds van VanWonen met de inschrijving voor de huurwoningen.

VanWonen
Wonen in Park Zuidbroek is voor VanWonen het eerste project in Apeldoorn met eigen vrije sector huurwoningen. VanWonen is dé ondernemende gebieds- en vastgoedontwikkelaar uit Noord en Oost Nederland. Niet gelieerd aan een groot concern of bouwbedrijf en daardoor geheel onafhankelijk. Bij VanWonen staan klanten en de reis die zij afleggen bij het ontwikkelen, kopen, bouwen en huren van een woning centraal. Hun aanpak is gebouwd op aandacht. VanWonen is een onderscheidende speler op de markt. Zij willen woningen en leefomgevingen creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Door de ontwikkeling van deze huurwoningen gaat zij een langdurige commitment aan met Apeldoorn en haar inwoners.

Deel dit artikel: