Terug

Huurwoningen en wooninitiatief kleinschalige zorg in Groot Zonnehoeve

13 maart 2019

In de nieuwe Apeldoornse wijk Groot Zonnehoeve verrijst een kleinschalig nieuwbouwproject met 41 woningen en een wooninitiatief bestaande uit 10 zorgappartementen: Boshuizen. Onlangs bereikte de bouw van dit bijzondere project het hoogste punt. Dit werd op dinsdag 12 maart 2019 gevierd. Wethouder Detlev Cziesso hees samen met de projectpartners de vlag.

De woningen
Boshuizen is een bijzonder project; de 41 eengezinswoningen zijn verkocht aan vastgoedbelegger Bouwinvest. Het Bouwinvest Residential Fund verhuurt deze woningen in de vrije sector. Apeldoorn heeft een relatief laag aanbod van woningen in dit huursegment. Bovendien zijn de economische en demografische verwachtingen voor de stad goed. Deze woningen zijn daarom een waardevolle aanwinst voor Apeldoorn.

Mireille Jeurnink, manager vastgoedontwikkeling bij VanWonen: “Als ontwikkelaar creëren wij graag woonomgevingen waarin veel verschillende mensen zich thuisvoelen. Niet alleen koopwoningen, maar in dit geval ook huur- en zorgwoningen. En dat op een prachtige groene plek.”

Het wooninitiatief
Het idee voor het wooninitiatief is ontstaan in januari 2016 bij een groep ouders. Zij zochten samen naar een passende woonvorm voor hun kinderen met een beperking. Doel van dit wooninitiatief is om een groep jongvolwassen bewoners met een verstandelijke beperking een plezierige en veilige kleinschalige thuishaven te bieden. Zij krijgen goede en de juiste zorg en de continuïteit van deze zorg is gewaarborgd.

Architect Hans Been architecten tekende voor het ontwerp van het plan. In oktober 2018 startte bouwbedrijf Nikkels met de realisatie van de woningen. De woningen worden naar verwachting eind 2019 opgeleverd.

Deel dit artikel: