Terug

Twee supermarkten in energieneutraal winkelcentrum Hart van de Waalsprong Nijmegen

19 december 2018

Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong CV (een samenwerking van AM en VanWonen) heeft een overeenkomst getekend met Hans Geveling BV voor de verhuur van twee supermarkten in het eerste energieneutrale winkelcentrum Hart van de Waalsprong in Nijmegen. 

Het winkelcentrum is onderdeel van het nieuw te ontwikkelen centrumgebied Hart van de Waalsprong. In totaal komt er circa 11.500 m² aan centrumfuncties verdeeld over circa 35 verhuurbare units. Voor ongeveer de helft van het winkelgebied heeft Hart van de Waalsprong CV de overeenkomst gesloten. Er komt een full service Albert Heijn en een nog nader te bepalen discountformule. Hiermee is een belangrijke basis gelegd voor de invulling van het winkelcentrum. In de loop van 2019 wordt gestart met de verhuur van de resterende winkels en voorzieningen.

Gerhard Bolk, directeur AM, namens Hart van de Waalsprong CV: “Hans Geveling BV is een bedrijf dat al geruime tijd zeer succesvol supermarkten exploiteert. Naast de benodigde marktkennis en activiteiten op het vlak van (sociale) duurzaamheid is zij ook lokaal goed bekend met onder meer winkels in Huissen, Gendt en Bemmel, waardoor zij als grootste huurder het nieuwe winkelcentrum van Hart van de Waalsprong naar een hoger plan kan tillen, passend bij de ambitie.”

Hans Geveling, directeur: "Ik ben zeer verheugd over de samenwerking met AM en VanWonen voor deze nieuw te bouwen Albert Heijn winkel. Als Nijmegenaar komt er voor mij persoonlijk een grote droom uit. Een ‘eigen’ Albert Heijn in Nijmegen. We gaan van deze winkel iets bijzonders maken
voor alle inwoners en de overige winkeliers van de Waalsprong en wijde omgeving. Dit betekent vooral een mooie grote Albert Heijn supermarkt, maar wel eentje met een grote lokale touch."

Uitgesproken, toekomstgericht en verbindend

Het plan Hart van de Waalsprong is eigentijds en passend bij Nijmegen en voldoet in ruime mate aan de ambities van de gemeente. Het wordt een duurzame, bruisende stadswijk met een uitgesproken eigentijds karakter. Met grondgebonden (stads)woningen, koop- en huurappartementen en sociale huurwoningen is er ruimte voor diverse doelgroepen. Het Hart van de Waalsprong zal aanvullende voorzieningen bieden voor alle bewoners in de Waalsprong; een functioneel én sociaal hart van de Waalsprong waar winkels, maatschappelijke voorzieningen, wonen, werken en een mooie openbare ruimte worden gecombineerd. De wijk wordt een ‘gemengd stadje’ voor iedereen en krijgt het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland. Met dit ambitieuze plan leggen AM en VanWonen de lat bewust hoog.

Multifunctionele wijk met centrumgebied

Het gebied van bijna zeven hectare bestaat uit 11.500 m² aan centrumfuncties en 450 woningen verdeeld over negen blokken. De circa 235 koopwoningen en 215 huurwoningen, waarvan 100 sociale huur en 115 vrije sector huurwoningen, liggen verspreid in de wijk. Syntrus Achmea is beoogd belegger van de winkels en vrije sector huurwoningen. De winkels liggen grotendeels aan het centrale plein. Mensen kunnen hier hun dagelijkse boodschappen doen, onder andere bij aanbieders van lokale producten. Daarnaast is er ruimte voor eigentijdse horeca. De opening van het winkelcentrum staat gepland voor 2021 en vanaf 2024 is de hele stadswijk opgeleverd.


Kijk voor meer informatie over het project op www.hartvandewaalsprong.nl.

Deel dit artikel: