Terug

Bewoners Heidezoom timmeren zelf de bekisting van de fundering

29 augustus 2018

Gisteren is de start bouw gevierd van het project Heidezoom in ‘t Harde. Onder het toeziend oog van aannemer Salverda en VanWonen verrichtte een aantal toekomstige bewoners de officiële starthandeling. Als bijna volleerde timmerlieden timmerden zij samen de bekisting voor de fundering van één van de woningen.

Deze middag vormde het startsein voor de bouw van 37 woningen, waarvan een aantal direct aan het bos ligt of uitzicht heeft op de weilanden. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. 

De feestelijke start van de bouw markeerde ook voor ons een belangrijk moment. Mireille Jeurnink, manager vastgoedontwikkeling, sprak de toekomstige bewoners toe: “De bouw van een woning gaat voor jullie pas echt leven als de eerste stenen gestapeld worden. In het voortraject heb je van papier vele beslissingen moeten nemen. In de komende periode worden deze stap voor stap gerealiseerd. Het duurt nog even voor het huis af is maar de tijd gaat snel." Zij wenste alle nieuwe bewoners alvast heel veel woonplezier op deze prachtige plek in ’t Harde.

Kopersbegeleidster Suzan Keddeman van Salverda Bouw liet weten dat de eerste woningen nog voor de zomervakantie van 2019 worden opgeleverd. De eerste kijkmiddagen worden binnenkort gepland. Dan kunnen de bewoners hun woning voor het eerst van binnen bekijken.

Wilt u ook in Heidezoom wonen? Het komend najaar starten we de planvorming van het allerlaatste deel van Heidezoom. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website.  

Deel dit artikel: