Bouw laatste fase Berggierslanden in Meppel van start

16 juli 2018

Nieuwsbericht

Op donderdag 12 juli is de bouw gestart van de laatste fase van het nieuwbouwproject Berggierslanden. Deze nieuwbouwwijk is inmiddels een begrip in Meppel. Wethouder Jaap van der Haar verrichtte de officiële starthandeling samen met de toekomstige bewoners.


Aannemer Dons & Troost is al begonnen met het grondwerk voor de bouw van zes vrijstaande en acht twee-onder-één kapwoningen aan het Kraaiennest. Later dit jaar start de bouw van het allerlaatste deel; het Fok en de Aak. Daar komen nog eens twaalf tweekappers en drie levensloopbestendige woningen. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen ontwikkelde deze woningen. Met de bouw van dit deel is de wijk helemaal af.
 
Mireille Jeurnink, manager vastgoedontwikkeling bij VanWonen: “De wijk Berggierslanden is erg geliefd. Bij de ontwikkeling van de twee- onder-één-kapwoningen aan het Kraaiennest bleek de vraag zo groot dat we hebben besloten om het aanbod in het Fok en de Aak iets aan te passen. Zo konden we meer mensen de gelegenheid geven om echt de woning naar hun wens te kopen.”
 
Naar verwachting kunnen de bewoners van het Kraaiennest in het voorjaar van 2019 hun woning gaan betrekken.

Deel dit artikel: