Terug

Samen met Hesco ontwikkelen wij een nieuw deel Ebbingekwartier

07 juni 2018

In het Groningse Ebbingekwartier gaan wij opnieuw een deel ontwikkelen: 32 Woningen en commerciële ruimte op de hoek Boterdiep-Kolendrift; fase 9a. Tijdens de Provada ondertekenden wij de samenwerkingsovereenkomst door onze directeur VanWonen Alfred Bolks en directeur Ralf Holthuis van aannemer Hesco Bouw. Deze gaat de woningen bouwen. 

Het Ebbingekwartier is ontwikkeld op het voormalige Circus, Boden- en Gasterrein (CiBoGa) op de oude Groningse stadswal. Het is bekend terrein voor ons. Al ruim twintig jaar werken wij hier aan de stedelijke herontwikkeling. Alfred Bolks: “Stap voor stap is op deze historische plek een uniek nieuw gebied ontstaan: nieuwbouw van hoogwaardige architectuur, aan de rand van de oude binnenstad”.  
“In Groningen is de stadsvernieuwing in volle gang. Dit project sluit op een goede wijze aan bij de transitie die de stad ondergaat”, zegt Ralf Groothuis, algemeen directeur van Hesco.
Het project is verkocht aan een beleggingsmaatschappij, die de woningen zal aanbieden voor verhuur. Naar verwachting wordt het begin 2019 opgeleverd.

Deel dit artikel: